dobroge.tv

Live

Lucrările pe strada Opalului, puse pe pauză. Constănțenii sunt revoltați că trebuie să facă slalom printre canalizări și gropi - Coordonatorul de șantier asigură că se vor găsi soluții: „Promit eu că mâine n-o să mai aibă probleme”

18 ianuarie 2023
Publicitate

S-au apucat de treabă în noiembrie, dar n-au terminat nici până acum. Este vorba de strada Opalului din orașul Constanța. Locuitorii din zonă sunt revoltați de faptul că artera de circulație a fost decopertată anul trecut și de atunci nimeni nu a mai făcut nimic. Mai mult, șoferii sunt nevoiți să meargă cu mașinile prin canalizări, gropi și pietre și de fiecare dată își lovesc autoturismele. Pentru acestă problemă, autoritățile caută soluții. Însă, în ceea ce privește asfaltarea străzii, oamenii mai au de așteptat.

Aici nici nu știi în ce parte s-o iei, în dreapta, în stânga. E foarte riscant, e o groapă foarte mare. Aici, uitați, la fel, e săpat, aici e de vreo patru luni de zile, nu exagerez”, spune Florin, locuitor strada Opalului.

Florin locuiește la unul din blocurile de pe strada Opalului din orașul Constanța, iar strada, spune el, ,,arată ca după război” de mai bine de trei luni. Anul trecut, autoritățile s-au apucat de treabă, însă se pare că muncitorii nu au terminat lucrările nici până acum.

În noiembrie au decopertat și ne-au lăsat așa. Au zis că fac când e vremea frumoasă și e vreo trei săptămâni e vremea frumoasă, a zis să fie 10 grade, sunt 15 acum, săptămâna trecută a fost cald. L-am sunat de șeful de șantier a zis că o să vină azi și n-a venit. ‹‹Că să vedem din primăvara›› Păi cum domne că ai zis de anul trecut că dacă e vremea frumoasă în ianuarie vii, acum mă minți?”, a declarat Florin, locuitor strada Opalului.

Și nu este singurul nemulțumit. Vecinii lui sunt de aceeași părere. Au așteptat săptămâni la rând ca cineva să remedieze problemele, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum. Mai grav este că, în momentul în care au început lucrările, unele mașini au rămas blocate în parcare pentru că, susțin aceștia, nimeni nu i-a anunțat că urmează ca strada lor să fie decopertată.

În ciuda faptului că s-au apucat de lucru acum trei luni de zile, strada a rămas în aceleași condiții, mai ales când plouă nu poți intra cu mașina”, spune un constănțean.

Pentru mașini nu este bine deloc. Și șoferii de taxi se plâng mereu, mai ales când plouă”, spune un domn.

Constănțenii din zonă sunt revoltați și de faptul că zilnic își lovesc mașinile, fiind nevoiți să facă slalom printre canalizări, pietre și gropi.

Să ne explice și nouă cum să intrăm că ne-am atins mașina. Uite, canalizarea ridicată, când intrăm în garaj trebuie să trecem prin labirint”, spune Florin, locuitor strada Opalului.

Da, eu personal mi-am zgâriat-o, cât și niște vecini. Și-au lovit efectiv mașinile”, spune un constănțean.

Tot pe aceeași stradă, reprezentanții unui hotel susțin că au încercat în nenumărate rânduri să ia legătura cu autoritățile, însă acestea nu le-au răspuns. Cel mai tare îi deranjează faptul că au reclamații de la clienții care vin să se cazeze la ei.

Teodora, șef recepție: Strada arată într-un mod deplorabil după cum vedeți. Este de foarte mult timp așa. S-a lucrat o perioadă, după care n-a mai venit nimeni să se intereseze de ea.

Reporter: Au fost situații când clienții dumneavoastră și-au atins mașinile?

Teodora, șef recepție: Da, sigur că da, și ne reproșează nouă. Ei nu știu că este un drum public și trebuie să se ocupe autoritățile.

Reprezentanții de la Confort Urban susțin că stația de asfalt este închisă, însă dau garanții că vor găsi soluțiile potrivite în decursul acestei săptămâni.

Nu pot să pornesc acum stația, că se pornește cu costuri și apoi s-o opresc din nou. Eu trebuie să am o anumită temperatură permanentă ca să pot să aștern stratul de asfalt. Iar mâine o să merg eu acolo să văd ce fac acolo la căminele alea ca să nu mai aibă oamenii acest disconfort. O să le pun o rampă ceva, o să le fac ceva provizoriu până asfaltam și promit eu că mâine n-o să mai aibă probleme”, a declarat Teodor Miron, coordonator șantier Confort Urban.

Până când se va interveni, locuitorii zonei dar și cei care tranzitează strada trebuie să sporească atenția și să nu circule cu viteză pentru a nu produce daune mașinilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233