dobroge.tv

Live

Noi probleme pentru pietonii din Constanța. Unele dintre refugiile de autobuz montate recent ocupă mare parte din trotuar: „Sunt prost amplasate, nu-s bine gândite”

17 ianuarie 2023
Publicitate

Unele dintre noile refugii de autobuz abia montate în Constanța pun serioase probleme pietonilor. Și asta pentru că nu mai există spațiu suficient pentru a trece prin fața lor mai multe persoane în același timp ori cineva cu un căruț de copil sau scaun rulant. Mulți constănțeni spun că nu este normală situația, în timp ce alții consideră că se găsesc soluții și în astfel de condiții.

110 cm. Aceasta este distanța dintre refugiu și marginea bordurii. Astfel că pe aici nu pot trece simultan două persoane, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Refugiul de autobuz montat în stația de la intrare în stațiunea Mamaia a ocupat mare parte din trotuar. Dacă acum nu reprezintă o problemă foarte mare pentru că suntem în extrasezon și nu sunt mulți turiști pe litoral, la vară, când numărul acestora crește considerabil, oamenii se vor vedea nevoiți să meargă și pe marginea drumului pentru că nu există loc suficient.

Constănțeancă: Eu da, dar dacă suntem mai multe persoane, mai greu.

Reporter: Vi se apare normală situația, să fie atât de mare refugiul și fără loc?

Constănțeancă: Nu.

Reporter: Ce fac persoanele care nu au loc să treacă, merg pe șosea?

Constănțeancă: Da, prin parcare. De fapt e un loc de stație aici.

Nu este singurul refugiu care îi pune în dificultate pe pietoni. În Constanța sunt multe astfel de locuri. De exemplu, pe stada Soveja am găsit cel puțin cinci astfel de refugii.

Pe această porțiune de trotuar, cineva în scaun rulant sau cu un căruț de copil poate trece cu mare dificultate deoarece distanța dintre refugiu și stâlp este destul de mică, mai transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Ne ferim. La noi nu prea se face treabă, se face cam de mântuială, nu prea se face cu simț de răspundere. Asta e omul nostru, să dăm peste ochi”, spune o constănțeancă.

Dacă unii dintre constănțeni spun că se pot găsi soluții și în astfel de cazuri, alții consideră că nu este normală situația.

Constănțeancă: S-ar putea să nu pot să trec, s-ar putea. Probabil sunt prost amplasate, nu-s bine gândite unde au fost puse, nu știu ce să vă zic.

Reporter: Ar avea loc cineva să treacă cu un căruț?

Constănțeancă: Cu un căruț, nu.

Reporter: Păi și ce face în sensul ăsta? O ia pe șosea?

Constănțeancă: O ia pe șosea, pe unde trece mașina și atunci…

În cazul ăsta așteaptă cel din față să treacă căruțul. Adică soluții se găsesc”, spune un constănțean.

Am încercat să obținem un punct de vedere cu privire la acest subiect din partea municipalității, însă până la difuzarea materialului nu am primit niciun răspuns.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233