dobroge.tv

Live

Continuă lucrările la Teatrul de Stat Constanța

17 ianuarie 2023
Publicitate

Lucrările la Teatrul de Stat continuă. Acestea ar fi trebuit să fie finalizate la sfârșitul anului trecut, însă termenul s-a decalat din cauza vestigiilor descoperite acolo. Mai mult, directorul instituției a vorbit cu reprezentanții Primăriei Constanța și despre tehnica de scenă, care nu a fost cuprinsă în proiectul inițial. Pentru acest lucru, municipalitatea se pare că a oferit garanții că vor căuta soluții pentru ca toate cheltuielile să fie acoperite. Ba mai mult, se pare că a fost deja contractată o firmă de consultanță, de specialitate, din București pentru zona de scenotehnică. Valoarea proiectului este de peste patru milioane de lei.

Am vorbit despre tehnica de scenă, care nu era prinsă în proiectul inițial pentru că este un proiect de eficientizare energetică. Aia cuprinde instalații sanitare, instalații electrice, izolații, nu prinde partea de scenotehnică. Sala este foarte slab dotată, iar dacă tot este în renovare acum, atunci este mare păcat să nu folosim acest moment să schimbăm acele contrabare care se folosesc în teatru, în podul teatrului pentru ridicarea decorului și prinderea diverselor elemente. Înseamnă bugetare suplimentară pentru că nu era prins pentru finanțare europeană, pentru că nu erau cheltuieli eligibile. Mi s-a spus că vor căuta soluții să fie acoperite din fonduri proprii și aceste cheltuieli.

Proiectul inițial știu că oricum nu mai poate fi valabil datorită descoperirii vestigiilor. S-a decalat pentru că descoperirea vestigiilor pe de o parte a oprit șantierul pentru o perioadă, pe de altă parte se vorbea despre schimbarea anumitor lucruri din proiect pentru punerea în valoare a vestigiilor. Poate aduce plus valoare clădirii în sine dacă într-o sală de teatru, în foaierul unei săli de teatru ai o podea transparentă în care poți admira vestigiile zidului Cetății Tomis”, a declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233