dobroge.tv

Live

A început distribuirea voucherelor pentru fertilizarea in vitro. Firea: „Dacă primul tratament nu este cu reușită, nimeni nu trebuie să se dezarmeze”

17 ianuarie 2023
Publicitate

Primele zece femeie au primit astăzi tichetele necesare procedurilor de fertilizare. Sute de vouchere vor fi transmise în perioada următoare. 8.000 de solicitări au fost înregistrate pentru această procedură, iar 300 de dosare au fost aprobate. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea menționează că ministerul va deconta două vouchere, în funcție de recomandările medicilor specialiști. În România, 1 din 5 cupluri se luptă cu infertilitatea. Ajutorul este de 15.000 de lei.

Se decontează procedura de fertilizare in vitro, iar noi ne-am gândit să oferim decontarea a două vouchere: unul de 5.000 de lei și unul de 10.000 de lei pentru procedura de biotransfer, dacă medicul specialist consideră că prima etapă este una cu succes. Dacă primul tratament nu este cu reușită, nimeni nu trebuie să se dezarmeze, urmează și al doilea și al treilea pe parcursul unui an, dar și în următorii ani, tot la indicație medicală.

Am primit peste 8.000 de solicitări până în acest moment. Peste 600 dintre solicitări au fost deja procesate. 300 de dosare au fost aprobate. Ne-am dorit ca aceste proceduri să fie decontate cât mai rapid și să nu se piardă timp prețios.

Prin acest program ne dorim să creștem natalitatea în România, ne dorim să venim în sprijinul familiilor, cuplurilor sau femeilor singure care doresc să aibă copii”, a declarat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șansă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233