dobroge.tv

Live

Aglomerația din cămin, o amintire

28 septembrie 2020
Publicitate

Noul an universitar aduce cursuri la distanță și mai puține locuri în cămine. Universitatea „Ovidius”cazează jumătate dintre studenții pe care i-ar fi găzduit în mod normal, în contextul măsurilor de distanțare și sanitare. De cealaltă parte, tinerii care au un loc asigurat în cămin se bucură că nu va mai fi înghesuială în camere.

Cei care au prins cazare la cămin se bucură că numărul locurilor s-a înjumătățit. Studenții sunt mulțumiți că vor sta câte doi în cameră în loc de patru, așa le va fi mai comod, spun ei.

“Anul acesta, disponibilul de locuri a fost redus la jumătate, iar studenții vor fi cazați câte doi în cameră, iar distribuția lor încameră va urmări sediile facultăților, facultățile în sine, anii de studiu și grupele de studiu. Adică nu vor fi cazați în aceeași cameră studenți din facultăți diferite, din specializări diferite, din grupe de studiu diferite sau ani de studiu diferiți”, a declarat Valentin Vanghelescu, purtător de cuvânt al Universităţii „Ovidius”.

Și decizia de repartiție în funcție de specializare și anul de studiu este pe placul studenților.

Pandemia de Covid-19 și gandul că vor împărți spațiul personal cu un străin nu îi sperie pe studenți. Totuși, ei spun că dacă ar avea posibilitatea să se mute în regim privat, ar face-o.

La Constanța, primul semestru al anului univeristar se va desfășura atât în mediul online, cât și mixt. Majoritatea cursurilor vor fi predate online, iar laboratoarele sau lucrările practice se vor derula fizic, în sălile de curs.

Studenţii care nu mai prind locuri aici sau care nu doresc să stea la cămin au parte de numeroase oferte de închiriere a unor apartamente sau garsoniere, însă trebuie să scoată din buzunare sume mult mai mari. Dacă o cameră la cămin nu depășește 300 lei, închirierea unei locuințe în regim privat începe de la 200 de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233