dobroge.tv

Live

Spectacolul coproducție internațională „Prometeu 22” va avea loc în premieră la Constanța: „Inovativ și interesant este faptul că se joacă în patru limbi simultan”

16 ianuarie 2023
Publicitate

Spectacolul coproducție internațională „PROMETEU 22”, va avea loc în premieră la Constanța. Acesta oferă o perspectivă ironică și lucidă asupra mitului lui Prometeu, este o meditație asupra condiției intelectualului în secolul XXI. Piesa se va juca la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” pe 26 și 27 ianuarie. 16.000 de lei a plătit conducerea teatrului pentru închirierea sălii. Spectacolul se va juca și în Portugalia și Budapesta.

Participă actori din Slovenia, actori din Ljubljana, actori de la Teatrul Maghiar din Cluj și cinci actori ai Teatrului de Stat Constanța. Pe 26 și 27 ianuarie au loc cele două reprezentații ale spectacolului „PROMETEU 22” la Constanța. Ce este cumva inovativ și interesant la acest spectacol este faptul că este o adaptare contemporană modernă a unui mit antic, a unei povești antice și care se joacă în patru limbi simultan. Practic, actorii români constănțeni joacă în limba română, actorii de la Cluj joacă în limba maghiară, actorii din Ljubljana joacă în limba slovenă și mă rog există și două personaje care joacă în limba engleză. Tot spectacolul este supratitrat. Acest „Prometeu” este un reprezentant al, să spunem, ... se vorbește mai mult despre condiția intelectualului care încearcă să lupte, să salveze spiritualitatea. De fapt, este o dezbatere despre cum Zeus încearcă să-i pedepsească pe cei care... Zeus reprezentând clasa politică, reprezentând conducerea politică. Sunt foarte multe metafore. E o încercare a metaforei, o metaforă a vieții noastre de astăzi din perspectiva unui text antic”, a declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

„Spectacolul este o chestiune de gust. Poate să vă placă sau nu. Puteți înțelege povestea pe care o propune Tompa Gabor într-un anumit fel sau nu. Idee este că este interesant în spațiul cultural constănțean apariția unui spectacol care are patru limbi. Mitul lui Prometeu îl cunoaștem cu toții: pleacă de la un furt, dar un furt care a făcut și bine și rău. Este tratat foarte interesant spectacolul într-un laborator nu știm unde, nu știm când. Avem nevoie de public în sală pentru că suntem gazde”, a declarat Mirela Pană, actriță.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233