dobroge.tv

Live

O familie din Mangalia și-a înmormântat copilul. Iulian avea doar 25 de ani și s-a stins după ce a făcut peritonită - medicul ar fi fost prea ocupat să-l opereze la timp: „Îl umilea, săracul nu mai putea de dureri”

13 ianuarie 2023
Publicitate

Caz șocant la spitalul din Mangalia. Un tânăr de 25 de ani a murit de peritonită după ce medicul care ar fi trebuit să-l opereze de apendicită ar fi amânat operația pe motiv că nu mai are timp. Șase zile ar fi așteptat acesta, iar în ultimul ceas a fost transferat la Spitalul de Județean de Urgență din Constanța. Aici a fost operat, însă a doua zi a murit.

Mi-am făcut acum perfuzia de prânz și stau în pat și mă odihnesc un pic”, spunea Iulian pe patul de spital.

Iulian a ajuns la spitalul din Mangalia cu dureri de burtă. A mers la unitatea medicală împreună cu tatăl său. Aici, medicii i-au făcut mai multe investigații, însă abia după trei zile i-au pus un diagnostic. Inițial doctorii l-au tratat de enterocolită, de pietre la rinichi și abia apoi de apendicită.

I-au făcut electrocardiogramă, i-au băgat o perfuzie și i-a dat drumul acasă. Ba că-i rinichiul, ba că e nisip, ba că-i enterocolită, ba că-i piatră, deci au mers pe bâjbâială. Am plecat iar la urgență, în aceeași zi, pe 17. De data asta i-au luat și sânge, urină, i-au făcut iar perfuzii”, a declarat Marius Grigore, tatăl băiatului.

Medicii i-au făcut apoi o injecție și l-au trimis acasă cu o rețetă. Însă, tânărul avea în continuare dureri așa că s-a întors la spital.

L-am dus la iar urgență, l-a văzut un medic urolog, i-a făcut un eco și i-a zis că nu e de rinichi și ce vede în analize ar fi de chirurg. A zis ‹‹Lasă că îți chem eu un chirurg››. L-a băgat în cabinet la parter, l-a întins pe pat, l-a apăsat pe burtă, a făcut ‹‹au›› și zice ‹‹Este acută››. ‹‹Ce facem?›› ‹‹Îl internăm, obligat că e acută››”, a mai declarat Marius Grigore, tatăl băiatului.

Tânărul a fost apoi internat, iar medicul chirurg i-a anunțat că în următoare zi va fi operat.

Cum să-l operați mâine dacă este acută? Dacă plesnește? Eu știu că acut înseamnă peritonită. Nu. Zice ‹‹Stați liniștit că băgăm antibiotic nu se întâmplă nimic până mâine››. Când s-a dus la salon a venit înapoi și mi-a zis că nu-l mai operează. Și am întrebat de ce? ‹‹S-a umflat un testicul zice trebuie să băgăm antibiotic să se dezumfle››”, a mai declarat Marius Grigore, tatăl băiatului.

L-au internat și până la urmă are apendicită că el înainte credea că are enterocolită și că miercuri urmează să-l opereze. M-a anunțat miercuri că nu l-a mai operat că au apărut niște complicații”, a declarat un prieten.

Dacă până mâine mi se dezumflă și dreptul, cu tratamentul, perfuzia, injecția și pastila pe care mi-au dat-o s-ar putea să-mi dea drumul acasă”, spunea Iulian pe patul de spital.

Însă, nu s-a întâmplat acest lucru. După șase zile de dureri, Iulian a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Constanța. Medicii de la Mangalia nu mai puteau să-l opereze așa că l-au trimis la unitatea medicală din Constanța.

În urma investigațiilor imagistice s-a decis să se intervină chirurgical de urgență; ulterior a mers la Terapie Intensivă cu stare generală gravă, instabil hemodinamic. În profida tuturor eforturilor depuse de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța, a survenit decesul”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Tânărul a murit de peritonită. O arată inclusiv certificatul medico-legal. Medicul chirurg acuzat că nu a vrut să-l opereze pe băiat la Mangalia lucrează la acel spital de mai bine de 15 de ani. Șefii lui așteaptă acum expertiza medico-legală.

Așteptăm, de fapt dumnealui o să aștepte și instituția noastră concluziile expertizei medico-legale cel puțin pe documente, necropsia anatomo-patologică efectuată de la colegii de la Județean”, a declarat Liviu Mocanu, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Mangalia.

Tatăl băiatului acuză și asistentele din spital. Susține că acestea au avut un limbaj și un comportament neadecvat.

A fost si umilit de către asistente. Îi spuneau ‹‹dă-te jos din pat că ești mare, de-aia ești așa gras, du-te și spală-te că puţi››. Deci îl umilea, el săracul nu putea de dureri”, a mai declarat Marius Grigore, tatăl băiatului.

Acum familia încearcă să-și facă dreptate pe cale legală cu ajutorul unui avocat. Vor depune plângere penală pe numele medicului pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233