dobroge.tv

Live

Felicia Ovanesian, despre cazul femeii cu dizabilități a cărei mașină a fost ridicată de Poliția Locală pentru că nu avea legitimația de handicap în loc vizibil: „Legea a fost respectată, în opinia mea”

12 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

City managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian a susținut joi, 12 ianuarie, o conferință de presă. La eveniment este prezent și Ionuț Dumitru, director general - Direcția Generală Poliția Locală Constanța. În cadrul acestei conferințe a fost abordat și subiectul femeii cu dizabilități, a cărei mașină a fost ridicată mașina de Poliția Locală din parcarea unui centru comercial.

În legătură cu acest caz am emis exact în ziua următoare un punct de vedere destul de elocvent, din care a reieșit faptul că legea, în situația respectivă, nu a fost încălcată. Din păcate, este regretabil cum lucrurile s-au prepetuat ulterior. Dar, am luat acest caz ca un exemplu din care avem de învățat. Am avut discuții cu întreg personalul Direcției, s-au prelucrat anumite aspecte cu privire la gestionarea în mod diferit a fiecărei speței în parte și sperăm și facem eforturi în continuare ca aceste incidente să nu mai aibă loc”, a declarat Ionuț Dumitru, director general - Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

Ancheta internă nu este finalizată, există și o plângere adresată unor alte structuri care vor cerceta în consecință, a mai menționat acesta.

CITEȘTE ȘI: CONSTANȚA. Polițistul local care a ridicat mașina femeii cu dizabilități din parcarea unui centru comercial, cercetat pentru abuz în serviciu

Despre atitudinea polițistului local, directorul general a menționat: „În momentul de față tot incidentul este analizat în cadrul instituției noastre, iar la încheierea verificărilor, dacă se va constata că polițistul local sau polițiștii locali au săvârșit vreo abatere, au încălcat vreo normă legală, vom dispune măsuri”.

Îi vor fi înapoiați banii femeii?

Șoferița și-a recuperat mașina după ce a achitat taxa de ridicare de 570 de lei. Întrebat dacă femeia își va primi banii înapoi, Ionuț Dumitru a menționat că nu poate emite un punct de vedere pentru că nu este o activitate pe care o coordonează sau de care se ocupă. Este o altă structură care se ocupă. Astfel, a intervenit Felicia Ovanesian.

Juridic și legal, suma de 570 de lei reprezintă echivalentul prestației societății comerciale care a ridicat mașina și a transportat-o. E prețul pe care îl primește pentru asemena servicii. Suma ar trebui restituită tot de către respectiva societate, Confort Urban. Doar Confort Urban ar putea restitui această sumă. Toate sumele astea, că e vorba despre o amendă contravențională care nu a fost aplicată, a fost aplicat doar un avertisment, că e vorba de cei 570 de lei, echivalentul Confort Urban de ridicare și transport al autoturismului, reprezintă bani publici. Deci, independent de orice culpă, dacă va fi constatată, a polițistului local, e vorba de bani public, care nu pot fi restituiți pentru simplul motiv că vom constata eventual că..”, a declarat Felicia Ovanesian, city managerul Constanței.

„Despre atitudinea polițistului nu comentăm acum”

City managerul nu a comentat atitudinea polițistului local față de femeia cu dizabilități deoarece face obiectul unei cercetări și nu dorește să influențeze.

Legea a fost respectată, în opinia mea, cel puțin, juridică, de profesionist în materia Dreptului. Legea a fost respectată. Despre atitudinea polițistului local, dați-ne voie să nu comentăm în acest moment pentru că polițistul face obiectul unei cercetări administrative, disciplinare, iar orice opinie exprimată de către un decident din cadrul Primăriei Municipiului Constanța poate influența maniera de desfășurare a cercetării disciplinare, ceea ce nu este corect. Eu vă promit că am să-mi exprim cât de poate de franc opinia cu privire la atitudinea polițistului local, imediat ce este finalizată cercetarea și indiferent de rezultatul ei. Nu vreau să exprim nicio opinie în acest moment pentru că, deși nu am atribuții de coordonare a Poliției Locale, sunt un factor de decizie în Primărie, iar o opinie exprimată de administratorul public poate influența maniera în care este cercetat polițistul local. Nu am voie să exprim o opinie”, declarat Felicia Ovanesian, city managerul Constanței.

Ovanesian a adăugat că își va exprima opinia francă despre subiect, la câteva minute după ce va fi finalizată cercetarea disciplinară. De asemenea city managerul a menționat că în cursul serii respective, un reprezentant al Primăriei Constanța, în numele primarului Vergil Chițac, a contactat familia respectivă.

Atitudinea polițistului, dacă este să deranjeze, nu este să deranjeze pentru că a fost manifestată față de o persoană cu dizabilități. Trebuie să se poarte cu deferență față de orice cetățean. Cu dizabilități, fără dizabilități, sărac, bogat, cu poziție, fără poziție”, a adăugat Felicia Ovanesian, city managerul Constanței.

Reamintim că Poliția Locală a ridicat mașina unei femei aflate în scaun cu rotile, pe motiv că pentru că nu avea legitimația de handicap în loc vizibil -- detalii aici: CONSTANȚA. Scandal în parcarea unui hipermarket. Poliția Locală a ridicat mașina unei femei în scaun cu rotile pentru că nu avea legitimația de handicap în loc vizibil: „Vă bateți joc de mine?!”. VIDEO


Sursă foto: captură video

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233