dobroge.tv

Live

Florentina a fost adoptată chiar de medicul care a îngrijit-o. Fetiţa a plâns când și-a aflat povestea - a ajuns la spital după ce mama o hrănea doar cu pufuleți și ceai

Florentina a fost adoptată chiar de medicul care a îngrijit-o. Fetiţa a plâns când și-a aflat povestea  - a ajuns la spital după ce mama o hrănea doar cu pufuleți și ceai
11 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cazul Florentinei, copila care, în 2014, a ajuns la spital în comă, a impresionat o țară întreagă. Medicii nu mai văzuseră așa ceva. Fetița arăta ca un bebeluș din cauza subnutriției severe, deși avea 5 ani. Copila a fost adoptată de unul dintre medicii din Iași care a îngrijit-o pe perioada spitalizării și se bucură acum de iubirea acestora, dar și a celor doi frați gemeni din familie.

„Flori este acum o mică domnișoară. Pentru toate clipele grele prin care a trecut, soarta a răsplătit-o cu o familie de la care primește doar iubire. Micuța care obișnuia să-mi spună tată este acum un copil frumos, vesel, inteligent și energic”, declara pentru Vremea Nouă medicul care a decis să o adopte.

A plâns când și-a aflat povestea

A fost o întreagă luptă juridică, pentru că aproape doi ani tatăl biologic al fetei s-a opus adopției. După câțiva ani, părinții adoptivi au decis să îi povestească prin ce a trecut în primii ani de viață. Medicul i-a arătat fotografiile înfiorătoare în care se vedea cât de slabă și neîngrijită era, ca să nu afle de la altcineva sau de pe internet ce i se întâmplase.

Fetița a plâns când și-a aflat povestea, dar a fost consolată de părinți, care au reușit în cele din urmă să o liniștească. „A început să plângă când s-a văzut în poze, dar s-a liniștit apoi. A început să plângă destul de tare, dar am luat-o în brațe și am ieșit cu ea în oraș”, a relatat tatăl adoptiv al copilei, potrivit Vremea Nouă.

Înfometată de propria mamă

Florentina provine dintr-o familie săracă din comuna vasluiană Pușcași și a șocat opinia publică când în spațiul public au apărut fotografii cu ea arătând ca un bebeluș, deși avea 5 ani la acea vreme. De amintit este că mama copilei a decis să o ducă la spital abia după ce a constatat că nu mai dă semne de viață.

Ani de zile o înfometase, hrănind-o doar cu pufuleți și cu ceai. Când a ajuns la spital, medicii au constatat că fetița intrase în comă. A fost readusă la viață, dar era pe jumătate paralizată din cauza subnutriției. Ca să o recupereze, medicii au luat decizia de a o interna la Clinica de Gastroenterologie a Spitalului de Copii din Iași.

Timp de 6 luni, fetița a fost îngrijită intensiv, iar treptat a început să își revină. A început să ia în greutate, a învățat să vorbească, iar la externare ar fi trebuit să ajungă într-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale din Bârlad, dar unul din medicii care a îngrijit-o nu a vrut să audă de așa ceva.

Protecția Copilului a decis plasarea în regim de urgență a copilei în familia medicului din Iași, care ulterior a și adoptat-o. Florentina este acum o fetiță sănătoasă și fericită.

Sursă: adevarul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233