dobroge.tv

Live

IPS Teodosie: „Precum îngerii sunt în cete și fiecare are câte o căpetenie și neamul românesc are o căpetenie: pe Sfântul Ioan Botezătorul”. VIDEO

07 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Predicator și botezător pe malurile râului Iordan, înainte-mergătorul, vestitorul și botezătorul lui Iisus, Sfântul Ioan Botezătorul este cinstit în fiecare an în calendarul ortodox pe data de 7 ianuarie, la o zi după Bobotează. Misiunea pe care a avut-o acesta a fost aceea de a vesti apropierea lui Mesia și de a-i boteza în apele râului Iordan pe cei care se pocăiau. Potrivit statisticilor, în țara noastră aproape două milioane de români poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul.

Urmează soborul celui care este autorul botezului. Sfântul Ioan Botezătorul a fost rânduit din veci să fie botezătorul Mântuitorului ca să se arate Sfânta Treime și el se bucură astăzi, pe 7 ianuarie, cu toți sfinții. El este căpetenia sfinților. Precum îngerii sunt în cete și fiecare are câte o căpetenie și neamul românesc are o căpetenie: pe Sfântul Ioan Botezătorul care este cu adevărat cel mai mare proroc, că ceilalți proroci au vorbit despre Hristos, el l-a văzut și l-a arătat poporului pe Hristos și face legătura între Vechiul Testament și Noul Testament, iar viața lui a fost ca de înger, că a trăit în pustie, fără copilărie și a trăit aspru și a vorbit cu îngerii. De aceea ne este mijlocitor și ajutător și-l rugăm să ne călăuzească, ca o căpetenie ce este a neamului românesc și să ne fie nouă, tuturor, îndrumător și luminător”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233