Grindeanu: A fost desemnat câştigătorul ultimului lot al A7 (Autostrada Moldova), finanţat prin PNRR! Vor fi construite inclusiv 38 de poduri și pasaje
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, astăzi, că a fost desemnat câştigătorul ultimului lot al A7 (Autostrada Moldova), finanţat prin PNRR, de acelaşi constructor român care a câştigat şi celelalte 2 loturi ale secţiunii Bacău-Paşcani. CNAIR arată că pe traseul acestui sector de autostradă vor fi construite 38 poduri şi pasaje, în lungime totală de 3.407 m.
"A fost desemnat câștigătorul ultimului lot al A7 (Autostrada Moldova), finanțat prin PNRR!
Lotul 3 (Mircești-Pașcani) a fost adjudecat de același constructor român care a câștigat și celelalte 2 loturi ale secțiunii Bacău-Pașcani.
Pentru finalizarea lucrărilor pe cei 28 de km, constructorul are la dispoziție 30 de luni. Contractul are o valoare de 1,76 miliarde de lei (fără TVA).
Pe traseul acestui lot vor fi construite inclusiv 38 de poduri și pasaje.
Procedura de semnare a contractului poate fi demarată după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.
În acest moment toate cele 13 loturi finanțate prin PNRR ale Autostrăzii Moldova (A7), cu o lungime totală de 320 de km, au constructori desemnați.
Contractele pentru construcția a 7 loturi au fost deja semnate, iar 4 loturi sunt în construcție", a scris ministrul, pe Facebook.
Şi CNAIR a anunţat că, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor pentru Lotul 3, Mirceşti – Paşcani (judeţul Iaşi) din autostrada Bacău - Paşcani, parte a A7 (Autostrada Moldovei), CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire.
Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 1.765.928.288,22 lei fără TVA. Durata de execuţie a contractului este de 30 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani.
Finanţarea acestui obiectiv este asigurată prin PNRR, precizează CNAIR.
Lungimea acestui lot este de 28,09 km. Pe traseul acestui sector de autostradă vor fi construite 38 poduri şi pasaje, în lungime totală de 3.407 m.
Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.