dobroge.tv

Live

Peste 12.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal descoperite de jandarmii constănțeni

Peste 12.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal descoperite de jandarmii constănțeni
29 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au depistat în perioada sărbătorilor de Crăciun, în municipiul Constanța, peste 12.000 de articole pirotehnice (în greutate totală de aproape 70 kg) comercializate fără respectarea prevederilor legale.

În perioada 24.12 – 29.12.2022 jandarmii constănţeni, pe lângă celelalte activităţi specifice derulate, au verificat şi materialele pirotehnice de divertisment scoase la vânzare în această perioadă a anului de către comercianţii autorizaţi, constatându-se cu această ocazie mai multe abateri de la litera legii.

Au fost identificate astfel produse pirotehnice din categorii care nu sunt permise a fi deţinute sau comercializate conform prevederilor legii 126/1995, precum şi încercări ale unor comercianţi de a ascunde acest lucru prin lipsa etichetei în limba română sau prin lipirea unei etichete false, pentru a le încadra într-o categorie permisă de lege.

De asemenea, au fost identificate astfel produse pirotehnice din categorii care nu sunt permise a fi deţinute sau comercializate conform prevederilor legii 126/1995, precum şi încercări ale unor comercianţi de a ascunde acest lucru prin lipsa etichetei în limba română sau prin lipirea unei etichete false, pentru a le încadra într-o categorie permisă de lege.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare pentru toate faptele constatate, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele de poliţie abilitate de lege în acest sens.

Cu această ocazie le atragem atenţia atât comercianţilor cât şi potenţialilor cumpărători ai acestor produse pirotehnice de divertisment să se asigure că acestea sunt etichetate şi încadrate corect într-o categorie permisă a fi comercializată, deţinută sau utilizată”, transmit jandarmii.


Sursă foto: IJJ Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233