dobroge.tv

Live

S-a mărit taxa de salubrizare în Constanța

28 decembrie 2022
Publicitate

Taxa de salubrizare, motiv de ceartă între consilierii locali. Proiectul de hotărâre viza creșterea acesteia de la 7,5 lei pe lună cât era până în prezent la 14 lei pe lună. Însă, consilierii PSD și USR nu au fost de acord cu această mărire, de aici și discuțiile aprinse. Ulterior consilierii USR au propus un amendament ca taxa să fie majorată doar cu 50 de bani. În cele din urmă, proiectul a fost adoptat cu 24 de voturi pentru. Ceea ce înseamnă că de la anul taxa de salubrizare va fi de 8 lei de persoană pe lună.

„Grupul PSD nu va susține nicio majorare a taxei de salubrizare, în niciun caz structurată în forma pe care ați prezentat-o. În niciun caz o majorare la 14 lei”, a declarat Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD.

Noi propunem în acest moment ca fiind suficientă creșterea taxei de salubrizare cu aproximativ rata de inflație. Practic, de la 7,5 lei pe lună de persoană, cât era, să fie de opt lei și nu și nu 14 leu, așa cum este propus în regulament. Să crești, să dublezi salubrizarea de la 7,5 la 14 lei este o povară de nedus pentru o foarte mare parte din populația acestui oraș”, a declarat Dumitru Caragheorghe, liderul consilierilor USR.

Ce treabă are rata inflației, care înseamnă coșul zilnic cu serviciul de salubritate? Serviciul de salubritate are niște componente ale devizului, pentru care puteați să calculați inflația numai pentru servicii de salubritate. Componenta aceasta de subvenție a plății unui serviciu pentru cetățeni este una eminamente socială. Adică ea trebuie să se îndrepte țintit către oamenii care au nevoie de așa ceva. A nu ține cont de asta înseamnă populism. Adică de ce să beneficieze și oamenii care nu au nevoie de așa ceva”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Amendamentul de modificare al alineatului 3, capitolul 1, anexa 6, cu privire la cuantumul taxei, iar cuprinsul amendamentului este cuantumul taxei este de 8 lei pe lună per persoană.

Cu 24 de voturi „pentru”, proiectul a fost aprobat

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233