dobroge.tv

Live

Constănțeanul Patrick Cioranu a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori: „Pentru mine a fost o bucurie foarte mare că am reușit să am acest succes”

26 decembrie 2022
Publicitate

Medalie de aur pentru un elev constănțean. Pasionat de astronomie, fizică și matematică tânărul, elev în clasa a X-a, a participat an de an la competițiile naționale organizate și a câștigat aur, argint și bronz. De la cea mai recentă competiție, Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, s-a întors cu medalia de aur. Tânărul își dorește să lucreze la NASA, iar până atunci să urmeze cursurile unei universități din străinătate.

Patrik Cioranu este elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, dar și membru al Lotului Național de Astronomie. Acesta s-a întors acasă cu medalia de aur câștigată la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Ştiinţele Spaţiului pentru Juniori. Competiția s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Tânărul spune că vrea să devină o versiune mai bună a lui în fiecare zi.

Eu mă bucur că am putut să reprezint cu onoare echipa României și Colegiul Național Mircea cel Bătrân. Pentru mine a fost o bucurie foarte mare că am reușit să am acest succes”, a declarat Patrick Cioranu, elev olimpic.

Este o continuare a tradiției. Rezultatele la olimpiadele internaționale sunt ceva deosebit. Ne bucurăm că după pandemie rezultatele au început din nou să apară”, a declarat Ilhan Nasurla, profesor de fizică.

Olimpiada compusă din două părți, una teoretică și cealaltă practică, a fost destul de grea, spune Patrik.

La cea practică am avut observație noaptea cu telescopul unde ne-au dus pe vârful Rarău la minus 5 grade, la miezul nopții și a fost o experiență inedită. Mi-a plăcut foarte mult să observ cu telescopul”, a mai declarat Patrick Cioranu, elev olimpic.

Nu este prima competiție la care participă. Din clasa a V-a și până în prezent a câștigat mai multe medalii de aur, argint și bronz la etapele naționale ale concursurilor de fizică, matematică și recent, astronomie. Profesorii care îl pregătesc spun că este un elev inteligent și poate ajunge acolo unde își propune.

Ca toți copiii geniali, un elev deosebit. El participă cu regularitate la centrul de excelență. Deci el are o traiectorie frumoasă deocamdată și sperăm să o continue tot așa. Sigur o să lucreze crede că în cercetare”, a mai declarat Ilhan Nasurla, profesor de fizică.

Tânărul vrea să urmeze cursurile unei universități din Statele Unite ale Americii sau în Londra. Mai mult decât atât, Patrik își dorește ca pe viitor să lucreze la NASA.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233