dobroge.tv

Live

A fost arestat teribilistul care a accidentat şase copii, pe trecere. Din păcate, Cosmin nu a mai putut fi salvat: ''Avem un dispreţ uriaş pentru şoferul în vârstă de 19 ani''

A fost arestat teribilistul care a accidentat şase copii, pe trecere. Din păcate, Cosmin nu a mai putut fi salvat: ''Avem un dispreţ uriaş pentru şoferul în vârstă de 19 ani''
23 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Tânărul teribilist care a accidentat mai mulţii copii care traversau strada pe trecerea de pietoni, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile. Băiatul de 19 ani a urcat la volan deşi era băut şi nu deţine nici permis de conducere. Din păcate, un băiat de doar 11 ani a murit. 

„Instanța admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani și dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22 decembrie 2022 şi până la data de 20 ianuarie 2023, inclusiv, a inculpatului Claudiu Nițariu, cetățean român, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia,ucidere din culpă, toate cu aplicarea articolului 38 aliniatele 1, 2 din Codul Penal”, arată decizia Judecătoriei Petroșani.

Magistrații au respins solicitarea avocatului acestuia ca tânărul să fie trimis în arest la domiciliu. Soluția instanței poate fi contestată la Tribunalul Hunedoara.

Cosmin, plâns de colegi și prieteni

Joi, colegii și apropiații adolescentului decedat în urma accidentului rutier provocat de Claudiu Nițariu au adus flori și lumânări la locul tragediei, o trecere de pietoni de pe centura municipiului Petroșani. Au adus și o minge de fotbal, pentru că dintre copii răniți, patru erau înscriși la clubul de fotbal din localitate. Victimele se întorceau miercuri seara, de la o serbare organizată de către Jiul Petrolani și Școala de fotbal „Damian Militaru”.

„Ne pare nespus de rău pentru această nenorocire. Eu și colegii mei, de două luni ne străduim să facem această serbare de sfârșit de an cu acești copilași minunați pe care-i avem la școală. Am făcut serbarea de sfârșit de an la Teatrul de Stat și după aceea ne-am hotărât să facem un miniparty cu ei. S-au distrat extraordinar. Părinții ne-au felicitat și după ce au plecat am auzit tragedia care s-a întâmplat. Ne pare rău de familie, de acest copilaș, de ce a putut să i se întâmple”, a spus, plângând, Damian Militaru, antrenorul copiilor, victime ale accidentului.

Tragedia s-a petrecut în apropiere de stadionul „Petre Libardi” din Petroșani, al echipei Jiul. Clubul sportiv a transmis pe pagina sa de Facebook condoleanțe familiei copilului decedat.

„Avem un dispreţ uriaş pentru şoferul în vârstã de 19 ani care a produs tragedia, el nefiind posesorul unui carnet de conducere, dar şi sub influenţa alcoolului a fugit de la locul accidentului, fiind prins la cãtiva kilometri de locul unde s-a întamplat nenorocirea. Sperãm din inimã cã acest individ sã fie cât mai aspru pedepsit de autoritãţile din Petroşani. Odihneşte-te în pace, Cosmin! Condoleanţe familiei!”, a transmis Jiul Petroșani, pe pagina de Facebbok.

Autoritățile din județul Hunedoara au anunțat că vor lua măsuri preventive ca astfel de tragedii să poată fi evitate. Înainte de trecerea de pietoni nu erau montate limitatoare de viteză.

„Și dacă erau zece limitatoare înainte de această trecere de pietoni, care este imediat după un sens giratoriu, acest inconștient băut și fără permis tot nu ar fi oprit. Nici limitatorul de viteză nu ar fi putut să preîntâmpine acest eveniment”, a susținut primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Limitatoarele sunt o soluție, a afirmat primarul. „Noi avem un proiect să semaforizăm aceste treceri”, a adăugat acesta, în conferința de presă.

Șase copii, loviți de mașină

Accidentul rutier grav a avut loc, miercuri seara, în jurul orei 22, pe o trecere de pietoni din Petroșani. Șase adolescenți, cu vârste între 11 și 14 ani au fost loviți de mașina condusă de Claudiu Nițariu, care apoi a părăsit locul accidentului. Victimele au primit primul ajutor și au fost transportate la spital, trei dintre ele având răni grave. Unul dintre copii, în stare gravă, a decedat la spital, a informat, joi dimineața, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Sură foto: Observatorul Naţional

Sursă: adevarul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233