dobroge.tv

Live

Cazinoul din Constanța, emblemă a litoralului românesc, își va redobândi strălucirea în 2024: „Înainte îmi era și rușine când se apropiau turiștii, era ruină”

22 decembrie 2022
Publicitate

Emblema litoralului românesc, Cazinoul, își va redobândi strălucirea de odinioară abia în 2024. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în acest an, însă constructorii au prelungit termenul. Mai este nevoie de branșamentul de apă și de amenajările exterioare, iar în ceea ce privește lucrările interioare, pentru acestea, banii nu sunt suficienți. În prezent, stadiul în care se află execuția Cazinoului este abia la 50%.

În cursul lunii noiembrie-decembrie s-a lucrat la o prelungire a autorizației de construire solicitată de CNI pentru imobilul Cazinoului. A fost prelungită până în iulie 2024”, a declarat Ani Merlă, director executiv-Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene.

După zeci de ani de aşteptare, în 2020 Cazinoul din Constanţa a intrat în reabilitare, iar atunci autoritățile dădeau garanții că peste doi ani clădirea simbol a orașului va deveni o capodoperă. Însă, în prezent clădirea pare departe de a fi finalizată deoarece, conform municipalității, există și alte probleme care trebuie rezolvate. În acest moment stadiul lucrărilor este la 50%. Acestea sunt finanțate de către Compania Națională de Investiții iar Primăria Constanța este obligată să asigure utilitățile și amenajările exterioare din jurul imobilului.

Noi am făcut demersurile necesare și la acest moment este în curs de semnare contractul pentru branșamentul cu apă, avem în derulare procedura de achiziție a execuției lucrărilor pentru branșamentul la energie electrică, o lucrare destul de complexă, care implică montajul a două posturi de transformare și a unui suport de putere, niște lucrări pe partea structurii de rezistență, caietul de sarcini este în curs de finalizare”, a declarat Marian Filip, șef Serviciul Investiții Primăria Constanța.

Ni s-a promis că până la sfârșitul anului sau până în ianuarie se va face o nouă suplimentare de fonduri, deoarece lucrările din interior necesită suplimentare de fonduri, există deja solicitare de la acest constructor”, a mai declarat Ani Merlă, director executiv-Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene.

Lucrările pe care le execută municipalitatea au o valoare de 17 milioane de lei din bugetul local. Constănțenii spun că nu-i deranjează prelungirea termenul, important este „să se facă”, susțin oamenii.

Constănțean: Foarte frumos arată.

Reporter: Mai țineți minte cum arata înainte?

Constănțean: Și înainte era frumos, dar după s-a paradit, dacă nu-l îngrijea nimeni.

Frumos, frumos. Înainte îmi era și rușine când se apropiau turiștii, era ruină”, spune o constănțeancă.

Constănțean: Arată foarte bine deocamdată.

Reporter: Cum arăta înainte, mai știți?

Constănțean: Înainte jalnic. Acum e un început foarte bun.

Reporter: Vă deranjează că durează cam mult?

Constănțean: Totul se face cu migală, mai ales refacerea unei capodopere că n-o putem numi altfel.

***

Constănțean: Au început renovarea după o grămadă de ani, nu mă mai așteptam să se mai apuce.

Reporter: Cum ți se pare că arată acum?

Constănțean: Mi se pare că arată ok și chiar cred că va ieși un proiect frumos.

Cazinoul din Portul Turistic Constanța a fost inaugurat în 1910 iar in anii săi de glorie, a fost principala atracție a litoralului românesc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233