dobroge.tv

Live

Eroii Revoluției au fost comemorați la Constanța: „Dorim mare respect pentru sângele vărsat de comuniști”

22 decembrie 2022
Publicitate

Au trecut 33 de ani de la Revoluția din 1989. În acel an, pe 22 decembrie, instituțiile publice au fost atacate cu focuri de armă. În aceeași zi s-a tras și la malul mării. Eroii martiri care s-au jertfit atunci pentru libertate au fost comemorați de militarii din Forțele Navale Române. Aceștia au organizat astăzi la Cimitirul Central o ceremonie militară și religioase, iar ulterior au depus și mai multe coroane de flori.

Dorim mare respect pentru sângele vărsat de comuniști, de anti-comuniști, în perioada regimului comunist, dar dorim și un respect deosebit, nu numai față de morți, dar și față de poporul român și față de revoluționarii din decembrie 1989. Rog pe bunul Dumnezeu să-i primească alături de el pe morții din decembrie 1989, dar și să dea poporului român, clasei politice, discernământul de a crea o societate nouă, o societate în care toți să ne simțim mulțumiți că trăim într-o țară liberă și independentă. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, a declarat Beca Stere, președinte Asociația Revoluționarilor „Pontus Euxinus” Constanța.

În decembrie 1989, când 32 de persoane au murit și 105 au fost rănite, am reușit dărâmarea unei dictaturi și schimbarea unui sistem comunist din dorința de libertate, adevăr și democrație. Până în 22 decembrie nu s-a tras în Constanța. Dar cum nu aveau telefoanele pe care să fie setată alarma, mulți nu au priceput că a început Revoluția și la Constanța, după fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu cu elicopterul. Trebuie știut că numărul victimelor ar fi fost mult mai mare la Constanța dacă civilii ar fi avut arme asupra lor. La 25 decembrie, conducătorul Ceaușescu și soția lui erau judecați și executați la Târgoviște. Revoluția învinsese”, a declarat Costin Scurtu, muzeograf Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233