dobroge.tv

Live

Acoperișul Palatului Arhiepiscopal va fi refăcut. IPS Teodosie: „Am primit și banii de asigurare și vom face consolidarea”

21 decembrie 2022
Publicitate

Au primit banii de la asigurare, dar și de la credincioși iar acum s-au apucat de treabă. Este vorba de acoperișul și mansarda Palatului Arhiepiscopal care au fost mistuite de flăcări în urma unui incendiu care a avut loc în luna octombrie. Mai mult, Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie a susținut că oricum avea în plan să consolideze zona. Arhiepiscopului Tomisului a mai spus că cel mai probabil în doi ani lucrările se vor finaliza. Tot el a menționat faptul că în prezent călugării care stăteau la ultimul etaj stau acum în chirie.

Sigur că fiecare an are și greutăți, dar noi suntem deasupra timpului și trebuie să fim mereu deasupra vremurilor, că așa ne-a lăsat Dumnezeu. Eram oricum pregătiți de consolidare. Vom face consolidarea, am avut și asigurare, am primit și banii de asigurare și vom face consolidarea și acoperișul mai bun decât a fost, că oricum trebuia să fie refăcut, astfel încât credem că anul acesta nou va fi un an foarte folositor și rodnic pentru noi. Ne mai ajută și credincioșii noștri și tot ce mai avem punem la îndemână. Toată restaurarea probabil, în doi ani. În primul rând vom face acoperișul, vom consolida și după aceea vom face tot ce e de făcut”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Atât căldura cât și apa de la pompieri le-a afectat. Chiliile se văd în toate fotografiile, le puteți vedea de afară, geamurile acelea mici de sus, sunt ale chiliilor. Aia numeam noi așa zisa mansardă că ea este înălțată jumătate de etaj față de restul clădirii. Așa a gândit-o proiectantul când a făcut-o”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233