dobroge.tv

Live

Peste 720 de acțiuni de control efectuate de Direcția Silvică Constanța: au fost constatate 11 infracțiuni și s-au aplicat amenzi în valoare de 18.000 de lei

20 decembrie 2022
Publicitate

Peste 720 de acțiuni de control au fost efectuate de Direcția Silvică Constanța. În urma acestora au fost constatate 11 infracțiuni și s-au aplicat amenzi în valoare totală de 18.000 de lei. În anul 2022, volumul total tăiat ilegal, până la această dată, este de 344 mc. De asemenea, în vederea asigurării materialului lemnos necesar încălzirii pe perioada de iarnă, a fost dat către populație, o cantitatea de 26.500 mc. Prețurile au fost cuprinse între 105 și 360 de lei pe mc.

„În vederea asigurării materialului lemnos necesar încălzirii în perioada de iernă, Direcția Silvică a valorificat în mod direct către populație cantitatea de 26.500 de metri cubi cu prețuri cuprinse între 105-360 de lei pe metrul cub. Totodată, a vândut la licitație către agenți economici cantitatea de 36.000 de metri cubi, parte din aceasta fiind destinată de asemenea pentru încălzire a populației.

Datorită condițiilor de mediu specificie județului Constanța, asigurarea cu pomi de Crăciun, respectiv brad/molid din producție proprie nu este posibilă. Romsilva valorifică un număr de 30.594 pomi de Crăciun prin Direcțiile Silvice din zona montană, la prețuri cuprinse între 15 și 30 de lei pe bucată.

Împreună cu organele de Poliție și Jandarmerie, în cadrul planului comun Scutul Pădurii s-au efectuat acțiuni privind controlul circulației materialului lemnos, într-un număr de 728 de acțiuni comune. În urma acestor acțiuni s-au constatat 11 infracțiuni silvice și șapte contravenții. S-au aplicat amenzi în cuantum de 18.000 de lei”, a declarat Valentin Neagu, director executiv Direcția Silvică Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233