dobroge.tv

Live

Fratele Alexiei, înger salvator pentru surioara lui. Eric a avut ''bărbăția să îi caute mâna după ce a văzut că nu o mai are'', tatăl celor doi: ''Prima dată și-a cerut iertare că nu a avut grijă de sora lui''

Fratele Alexiei, înger salvator pentru surioara lui. Eric a avut ''bărbăția să îi caute mâna după ce a văzut că nu o mai are'', tatăl celor doi: ''Prima dată și-a cerut iertare că nu a avut grijă de sora lui''
20 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un miracol de Crăciun. Aşa a fost numit cazul adolescentei de doar 15 ani care a primit o nouă şansă la o viaţă normală după ce-şi pierduse ambele braţe în urma unui accident cumplit. Mobilizarea extraordinară a unei echipe de medici, a zeci de oameni care au donat sânge pentru Alexia, dar şi fratele de doar 16 ani, care i-a găsit mâna surorii sale, toate au făcut ca adolescenta să fie mai aproape de o viaţă normală.

„Băiatul meu este un erou și în acel moment a fost îngerul păzitor al surioarei lui. El a avut sângele și bărbăția să îi caute mâna surioarei lui după ce a văzut că nu o mai are. Eric Tudose, un copil de doar 16 ani”, a mărturisit tatăl Alexiei.

„Nu am vorbit cu medicii, am vorbit doar cu soția. Ea este internată cu fetița, este mamă, este răvășită. Este un miracol tot ce se întâmplă, o minune, mai mult nu pot să spun. L-am sunat pe băiatul meu imediat după ce am aflat vestea de la soție. Prima dată și-a cerut iertare că nu a avut grijă de sora lui, vă dați seamă că nu este vina lui, sub nicio formă. I-am spus să nu se gândească niciodată la așa ceva, pentru că nu are nicio vină. Mi-a povestit că a găsit-o pe sora lui, că a trebuit să-i dea câteva palme ca s-o trezească, să poată să vadă că e conștientă. Când a văzut că s-a trezit și că nu are o mână a început să o caute. Vă dați seama că pentru un copil de 16 ani este un șoc foarte mare, dar faptul că a reușit să fie atât de conștient, atât de perspicace, să acționeze atât de rapid, pentru mine este un erou.Alexia a fost preluată de cadrele medicale de la spitalul din Pașcani, dar el a stat acolo până a aflat că a plecat spre Iași. A fost un moment de groază, pentru că mi-a zis că medicii nu pot să-i transmită nimic, iar noi ne-am gândit că s-a întâmplat ceva foarte grav și nu voiau să-i dea vestea. După câteva minute m-a sunat și mi-a spus că fata este în drum spre Iași, ceea ce a fost o veste extraordinară”, a declarat Florin Tudose, pentru bzi.ro.

Băiatul le-a povestit părinților cum, imediat după accident, a început să îi caute mâna surorii sale în speranța că medicii i-o vor putea pune la loc. El a găsit mâna stângă a tinerei între fiarele autocarului.

„Am văzut că se mișcă și am ridicat-o rapid. I-am dat două palme peste față și era ok. Am văzut că nu era o mână, apoi am văzut mâna ei la câțiva pași de ea. Am văzut că a deschis geamul din față, am luat mâna, am luat-o și pe ea, am dus-o rapid la ambulanţă",a povestit Eric Tudose, fratele fetei, pentru stirileprotv.ro.

Tatăl adolescentei a transmis un mesaj către echipa medicală, în frunte cu doctorul Sidonia Susanu, care i-au ajutat fiica. El susține că Alexia are acum doi îngeri: frățiorul său Eric și medicul Sidonia Susanu.

„Sidonia Susanu. Un inger printre oameni. Cuvintele sunt prea mici pt a putea exprima si pt a putea descrie on astfel de om. Nu stiu daca as putea eu ca parinte sa pot multumi indeajuns acestui inger. Alexia are doi ingeri. Frățiorul ei, Eric Tudose, si doamna doctor Sidonia Susanu, un înger de la Dumnezeu trimis din rai pentru a face rai pe pământ pentru oameni”,s pune tatăl Alexiei.

Alexia își poate mișca degetele de la mâna dreaptă!

Starea de sănătatea a Alexiei Tudose este stabilă, fiind depășit aproape în totalitate riscul de necroză a celor două brațe. Deoarece evoluția sa este surprinzător de rapidă, dr. Sidonia Susanu a decis ca fata să fie din nou operată, luni, 19 decembrie 2022, pentru a i se reconstrui structurile nervoase.

„Din fericire, pacienta era o evoluție foarte bună, ambele membre revascularizate își mențin în continuare viabilitatea. Putem spune că riscul de necroză a celor două membre este aproape depășit. Continuăm intervențiile de reconstrucție a structurilor nervoase. Starea ei generală este foarte bună din punct de vedere biologic. Psihologic, face eforturi pentru a-și menține un echilibru.

Din punctul meu de vedere, miracolul a fost că a ajuns vie, pentru că astfel de leziuni, de regulă, au un potențial letal foarte mare la locul accidentului. Leziunile duble de arteră femurală, de regulă, sunt letale. Din punctul meu de vedere, aceasta este minunea, că acest copil a putut fi adus viu la spital și aș vrea să le mulțumesc colegilor de la SMURD că au făcut eforturi extraordinare să o mențină în viață.

Trunchiurile nervoase principale nu au fost atașate în prima intervenție, pentru a nu prelungi foarte mult o intervenție care și așa a fost destul de laborioasă. Datorită faptului că evoluția este foarte bună, spectaculoasă, aș putea spune, ne-am decis să reconstruim structurile nervoase, în speranța de a scurta cât mai mult perioada de spitalizare a copilului”, a declarat dr. Sidonia Susanu.

Dr. Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului „Sf. Maria” Iași, a coordonat echipa medicală care a reușit să replanteze ambele membre superioare ale Alexiei, fata de 15 ani, grav rănită în accidentul din Pașcani. Intervenția chirurgicală a durat circa 20 de ore şi a fost finalizată în jurul orei 24:00. La intervenție au participat doi medici anesteziști, dr. Lavinia Ionescu și dr. Oana Trifan, doi medici ortopezi și patru chirurgi plasticieni, dr. Bogdan Coba, dr. Daniela Botez, dr. Mara Popescu și dr. Ioannis Gardikiotis.

„Copilul a fost admis în sala de operație la ora 3:36, în cursul dimineții de sâmbătă, iar la 23:40 a fost finalizată intervenția chirurgicală. În afară de cei 10 medici care au intervenit în mod activ la această operație, au participat și aproximativ opt asistenți medicali, patru infirmiere și doi brancardieri.

Este foarte bine ca într-un spital în care se tratează astfel de cazuri să existe o echipă foarte bine sudată și cu un protocol foarte bine stabilit. Vom reinterveni și la mâna dreaptă, dar acoperirea defectelor cutanate va fi efectuată într-o intervenție ulterioară, în funcție de viabilitatea țesuturilor la nivelul brațului. Din fericire, brațul drept a avut două dintre cele trei structuri nervoase atașate, nu au fost secționate și în cursul nopții am rugat-o să ne arate ce poate face cu mâna și deja a mișcat degetele.

Știe că are ambele membre afectate, știe că a fost operată, știe că mai urmează intervenții chirurgicale, dar pot să vă spun că este un copil extrem de puternic și face eforturi extraordinare să ne ajute, să ne încurajeze, să se vindece. După intervenția chirurgicală, mai întâi a întrebat de părinții ei, iar apoi ne-a mulțumit că am operat-o”, a adăugat dr. Sidonia Susanu.

Alexia Tudose este elevă la Colegiului Național AT Laurian, dar și membră a ansamblului folcloric „Flori de măr” din Curtești. În noaptea de vineri spre sâmbătă, ea, alături de membrii ansamblului, a plecat la drum, cu autocarul, spre Slobozia, unde avea să participe la un festival de folclor. Din păcate, la Pașcani, autocarul a derapat, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat. Accidentul s-a soldat cu numeroase victime, însă cea mai grav rănită a fost Alexia, care a avut ambele brațe amputate.

IPJ Iaşi a deschis o anchetă

Inspectoratul de Poliție din Iași a demarat o anchetă în cazul şoferului autocarului de Botoşani răsturnat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la intrarea în municipiul Paşcani. Șoferul are 62 de ani și lucra pentru societatea de transport Elegant Glob SRL Botoșani. El este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

„În jurul orei 00.00, polițiștii Biroului Rutier Paşcani au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, despre faptul că pe DJ 208, în afara localității Pașcani a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul un bărbat, din județul Botoșani în timp ce ar fi condus un autobuz, dinspre Valea Seacă către Pașcani, s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile. 27 de persoane din autobuz au fost transportate la spital”, precizează Poliția din Iași. Oficialii IPJ mai precizează că „conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ”.

Sursă foto: Facebook Alexia Tudose/stirileprotv.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233