dobroge.tv

Live

Primarul comunei Poarta Albă, acuzat că a lovit o polițistă, după ce fiul său de 16 ani a fost prins la volan fără permis. Reacția edilului: „Au tras de mine, m-am smucit”

19 decembrie 2022
Publicitate

Primarul comunei Poarta Albă din județul Constanța este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj pentru că ar fi amenințat și lovit o femeie polițist. Edilul neagă însă acuzațiile. Presupusa agresiune s-ar fi întâmplat după ce o patrulă de poliție l-a prins pe fiul, de 16 ani al primarului, la volanul unei mașini, deși nu avea permis de conducere.

Incidentul a avut loc, duminică după amiază, pe o stradă din comună Poarta Albă când polițiști de la rutieră au văzut un minor la volanul unei mașini. Autoturismul era de capacitate cilindrică mică, special pentru a fi condus de la vârsta de 16 ani.

La vederea echipajului de poliţie, tânărul s-a dat jos din autoturism, a trecut pe locul din dreapta-față, iar la volanul autoturismului s-a urcat un alt minor în vârstă de 16 ani, iar în urma verificărilor, evident că s-a constatat faptul că niciunul dintre cei doi nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a declarat insp. Andreea Ambroze, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

La fața locului a ajuns și tatăl unuia dintre minori. Era primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. Edilul a ținut să precizeze că el a venit la locul incidentului în calitate de părinte, nu de primar, și le-a prezentat polițiștilor toate documentele cerute.

Mi s-a adus la cunoştinţă că va trebui să merg la Poliţia Circulaţie la sediu, la secţie în calitate de tutore al minorului, le-am spus că nu-i nicio problemă. Au devenit agresivi, s-au adresat şi fiului meu că-l va culca jos la pământ dacă nu intră în maşină de poliţie. Și eu i-am spus că nu are de ce să intre pentru că poate merge şi cu mine, pentru că nu se sustrage şi nu era cazul”, a declarat Vasile Delicoti, primar Poarta Albă.

Poliţiştii l-au pus pe primar să sufle-n fiola ca să-i determine concentraţia alcoolului din sânge, deşi edilul venise la faţa locului în calitate de părinte al unui copil cercetat de către oamenii legii. Primarul s-a conformat, a suflat în fiolă, iar apoi polițiștii i-au spus c-ar trebui să meargă la secţie. Apoi a început și scandalul.

Au tras de mine, m-am smucit, le-am spus că ‹‹Ce înseamnă chestia asta? Pentru ce mă imobilizezi pe mine? De ce vrei să-mi pui cătușele?››. Colegul dumneaei a fost mai calm, mult mai rezervat, a intervenit. După care au chemat încă un echipaj. Respectivul echipaj când a venit nu a vrut să vadă despre ce e vorba, a venit direct, s-a năpustit asupra mea, mi-a pus cătușele”, a mai declarat Vasile Delicoti, primar Poarta Albă.

Eu întindeam rufele. Și când ‹‹Hău, hău... ia mâna!... Ce mă?››. Era echipaj de poliţie, vroia să-i pună cătuşele. În faţa mea, aici, mă uitam când i-a dat. Aia a vrut să-i pună cătuşele şi i-a dat doi pumni”, spune un sătean.

„În timpul verificărilor, la fața locului s-a prezentat un bărbat în vârstă de 49 de ani, tatăl unuia dintre minori, care a ultragiat pe unul dintre polițiști prin amenințare directă, dar și prin aplicarea unei lovituri în zona abdomenului”, a mai declarat insp. Andreea Ambroze, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Cei doi minori s-au ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, iar primarul este anchetat pentru ultraj.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233