dobroge.tv

Live

Pelicanul creț, veteran la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

19 decembrie 2022
Publicitate

Este pe cale de dispariție însă poate fi admirat la Microrezervația din Constanța. Vorbim de unul dintre veteranii complexului, pelicanul creț. De asemenea, este și o specie protejată de lege. Are un penaj alb cu cenușiu, iar penele de pe ceafă sunt ondulate. Exemplarul de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se află acolo de 13 ani. În Delta Dunării mai sunt la ora actuală doar 300 de cuburi, susțin specialiștii.

Sunt opt specii de pelicani cunoscute în literatura de specialitate. Ce găzduiește Complexul Muzeal de Științe ale Naturii sunt două specii: pelicanul comun și pelicanul creț, care are aproximativ aceeași greutate, același volum ca pelicanul comun. De ce îi spune pelican creț? Pentru că are penele ușor ondulate, în special în zona capului. Este foarte drăgălaș. Se hrănește cu pește, este foarte ușor adaptabil, îl avem aici de mult timp. Culoarea lui este albă, de remarcat că puii până la un an, un an și un pic au o culoare mai închisă, spre cenușiu, apoi li se deschide penajul atunci când devin adulți.

Sunt două feluri de pelicani pe care îi găzduim: cei care sunt ai noștri, stătători, care deja s-au obișnuit cu zona, și având hrană nu mai pleacă și pelicanii care în migrația lor se opresc, văzând agitație, văzând animație sau semeni de-ai lor și atunci constată că au hrană și unii pleacă, alții nu mai pleacă. Rămân în iarna respectivă, urmând să plece a doua zi sigur pentru cuibărit”, a declarat Iulian Călin, director CMSN Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233