dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Mai mulți copii de la trei Centre Școlare pentru Educație Incluzivă au făcut astăzi cunoștință cu vedetele Delfinariului

16 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mai mulți copii de la trei Centre Școlare pentru Educație Incluzivă din Constanța au făcut astăzi cunoștință cu vedetele Delfinariului. Ni-Ni, Chen-Chen și cei patru delfini din Ucraina le-au oferit acestora un spectacol inedit. Cele șase mamifere au smuls la final ovații și ropote de aplauze zecilor de copii veniți să-i vadă cum evoluează împreună. Cei mici, dar și cei mari au asistat gratuit la spectacol. Vizita a fost făcută în cadrul proiectului „Spiridușii Moșului - Expoziție de decorațiuni de iarnă”.

Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă, „Maria Montessori”, „Albatros” și „Delfinul” din Constanța derulează proiectul „Spiridușii Moșului - Expoziție de decorațiuni de iarnă”, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Acesta este dedicat tuturor celor care iubesc Crăciunul, tradițiile, colindele și poveștile cu Moș Crăciun și a căror bucurie înseamnă a petrece împreună sărbătorile de iarnă.

„Inițiativa se referă la ornamente de brad, ornamente de Crăciun pe care le realizează copiii de la trei centre speciale din Constanța”, a spus Iulian CĂLIN, director CMSN Constanța.

În cadrul aceluiași proiect, copiii au putut asista gratuit și la spectacolul oferit de Ni-Ni, Chen-Chen și cei patru delfini din Ucraina.

Cele patru mamifere din Ucraina împreună cu vedetele de la malul mării, le-au arătat tuturor ce știu ele să facă. S-au jucat cu mingiile și au dansat cu antrenorii lor. Copiii au cântat cu ei, au dansat și i-au aplaudat minute-n șir.

Fiecare giumbușluc și fiecare salt al celor șase mamifere a fost aplaudat de copii. S-au distrat și le-a plăcut foarte mult spectacolul. Însă, vizita lor nu s-a încheiat aici. Micii vizitatori au fost apoi să vadă și Microrezervația. Aici, și-au continuat și „treaba”. Au făcut ornamente pentru bradul de Crăciun și nu numai.

„Noi intenționăm ca toate jucăriile, ca toate ornamentele pe care le fac micuții să le folosim în ornarea diferitelor spații din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii”, a spus Iulian CĂLIN, director CMSN Constanța.

Acest eveniment a luat naștere din dragoste pentru Crăciun și oameni, dar mai ales, din dorința de a aduce un zâmbet pe chipul elevilor cu dizabilități ce își vor expune creațiile în cadrul expoziției.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233