dobroge.tv

Live

Zeci de constănţeni protestează în faţa unei staţii OMV: ''Ajunge umilinţa! Vrem să fim respectaţi''

Zeci de constănţeni protestează în faţa unei staţii OMV: ''Ajunge umilinţa! Vrem să fim respectaţi''
14 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de constănţeni au protestat în această seară, în faţa unei staţii OMV de pe Bulevardul Tomis, după votul Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen. Oamenii aveau steaguri şi pancarte în mână pe care scria: ''Ajunge umilinţa! Vrem să fim respectaţi''.

Protestul este organizat de membri AUR, de altfel, formațiunea politică și simpatizanții au anunţat că astfel de acțiuni au loc în toate orașele din România. La faţa locului au ajuns şi echipaje de la Poliţie şi Jandarmerie, dar nu a fost necesară intervenţia lor, protestul a fost unul paşnic.

Boicotul împotriva companiilor austriece a început după ce Austria şi-a dat votul negativ pentru aderarea României la spaţiul Schengen. De altfel, mai multe instituții publice din România, printre care și compania care gestionează marile proiecte de infrastructură ale țării, intenționează își închidă conturile de la băncile cu capital austriac, în urma votului negativ din dosarul aderării României la Schengen.

Prima instituție publică centrală care a făcut acest anunț este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. CNAIR rulează anual peste 12 miliarde de lei prin conturile de la BCR, bancă deținută de grupul austriac Erste.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a comentat acțiunile de boicot din România: "Boicotul românilor dăunează tot țării lor. Emoția creată mi se pare greșită. Aici trebuie făcută o distincţie: una e o problemă de politică de securitate, iar cealaltă este o problemă de politică economică”.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233