dobroge.tv

Live

Bătaie de joc pe bani publici! Lucrările de pe strada Ştefan cel Mare vor mai întârzia cel puțin încă un an. Ovanesian: ''Termenul de finalizare era ianuarie sau februarie 2023''

08 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Bătaie de joc pe bani publici! Constănțenii asteaptă refacerea unei străzi din centrul orașului de doi ani iar lucrările vor mai întârzia cel puțin încă un an. Strada Ștefan cel Mare, cea mai lungă arteră pietonală din oraș, arată precum un șantier plin de de noroi, pietre de toate dimensiunile și capace de canalizare. În schimb, muncitorii lipsesc cu desăvârșire nu și nimeni nu știe de ce.

În vara anului trecut, Primăria Constanța anunța că începe lucrările la proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare, una dintre arterele pietonale din inima orașului. În aprilie anul acesta, proiectul trebuia finalizat. Doar că lucrurile nu au mers conform contractului.

“Peste 2 ani are de când e așa. Mai ales când plouă e dezastru! Și-n centrul orașului! Că dac-ăr fi undeva la periferie, ai mai zice că... “

“Foarte urât! Foarte urât! Centrul orașului. Mai ceva ca-n Ucraina”

Mai întâi, antreprenorul a amânat finalizarea lucrărilor pentru data de 30 iunie 2023 și a dat vina pe compania de apă care trebuia să termine de înlocuit țevile de sub stradă înainte de a se monta pavajul. Regia de Apa a finalizat intervențiile de multă vreme, dar pe stradă nu au continuat lucrările de reabilitare. Oamenii care lucrează în apropiere dar și cei care locuiesc în centrul Constanței spun că și-au pierdut complet speranța.

“ Zici că-i stradă de țară. Pe unde ne ducem gropi, parcări, mașina n-avem unde s-o punem. Se-mpiedică copiii, bătrânii”

“O dată mi s-a-‘ntamplat și e foarte neplăcut. Mi s-a dus piciorul și-am căzut pe palton”

Reabilitarea străzii Ștefan cel Mare s-a prelungit de la un an la trei ani, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă care spun că sunt exasperate. Oamenii aproape că înoată prin noroi, iar magazinele aplasate pe artera pietonală sunt în pragul falimentului.

“Au fost săptămâni în care n-am vândut nimic. Nu zile - săptămâni , care nu am vândut nicio pereche măcar”, a spus Rada RĂILEAN, vânzătoare.

Valoarea proiectului este de 90 de milioane de lei din fonduri europene. Lucrările trebuiau să fie gata în luna aprilie a acestui an. Însă, nici în prezent nu lucrează nimeni pentru a termina proiectul de pe Ștefan cel Mare. Proiectul urbanistic de reabilitare pietonală prevede amenajarea de fântâni arteziene, mobilier inteligent și iluminat public modernizat.

“Termenul de finalizare era ianuarie sau februarie 2023. Bănuiesc că se va prelungi. Nu putem depăși ca finalizare sfârșitul anului viitor pentru că atunci se pierd banii”, a spus Felicia OVANESIAN, city manager Constanța.

Excavatorul galben lăsat în mijlocul noroiului este un simbol al nepăsării, dar și al neputinței administrației locale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233