dobroge.tv

Live

Autoritățile constănțene, mesaje de Ziua Națională a României: „Fără participarea, răbdarea, înțelegerea și încrederea dumneavoastră, toate visele frumoase se vor nărui”

01 decembrie 2022
Publicitate

Edilul orașului,Vergil Chițac, prefectul județului, Silviu Coșa și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu au transmis și ei un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României. „Această țară s-a construit pe suferințele și pe viziunea înaintașilor noștri. (...) Umerii voștri țin visele noastre vii”, a spus primarul municipiului.

Se împlinesc 104 ani de la cel mai important moment al istoriei noastre ca națiune, când la Adunarea Națională de la Alba Iulia, reprezentanții tuturor provinciilor istorice românești au decis în unanimitate Marea Unire necondiţionată şi pentru totdeauna cu Regatul României. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a venit firesc după multe alte evoluții esențiale pentru întregirea națiunii române: opera marilor cărturari ai Școlii Ardelene, mișcarea de eliberare de sub domniile fanariote, efervescența mișcărilor revoluționare din 1848, curajul celor două Principate Române de a se uni într-un singur stat la 24 ianuarie 1859, câștigarea independenței în 1877 și, cel mai important, jertfa de sânge a poporului român care și-a câștigat dreptul la autodeterminare în Primul Război Mondial”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Ne aducem aminte mai mult ca în orice altă zi de peste an că această țară s-a construit pe suferințele și pe viziunea înaintașilor noștri. Pe responsabilitatea lor, pe etica lor, pe proiectul vizionar al unei Românii moderne și europene. Piesa esențială a acestui puzzle sunteți dumneavoastră, cetățenii acestui oraș, cetățenii acestei țări. Fără dumneavoastră, fără participarea, răbdarea, înțelegerea și încrederea dumneavoastră, toate visele frumoase se vor nărui. Umerii dumneavoastră țin visele noastre vii. Vă mulțumesc pentru solidaritate, vă mulțumesc pentru încredere. La mulți ani, constănțeni! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

1 decembrie este ziua în care s-a înfăptuit România. O țară cu valori democratice, o țară ancorată în realitatea europeană, o țară cu aspirații și perspective de dezvoltare, alături de marea familie europeană. Au trecut mai bine de 100 de ani de la marele moment istoric de la Alba Iulia, iar spiritul de atunci ne definește și în prezent ca români. Așa cum declara la acea vreme primul ministru I.C. Brătianu, unirea aceasta, în ziua în care marii noștri aliați sunt învingători, izvorăște din puterea de viață a poporului român, din vitejia soldaților noștri și din voința hotărâtă a românilor. Suntem o Românie care sărbătorește astăzi 104 ani de unire. Poate că avem concepții diferite despre modul în care se poate administra această regiune și această țară însă, co toții trebuie să mergem mai departe, pe drumul cel bun, către dezvoltare, unitate și prosperitate”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233