dobroge.tv

Live

''Tot cel amărât face bine''. Lecţie de viaţă de la un om al străzii - a primit 10 lei să își cumpere mâncare, dar gestul lui a emoţionat mii de oameni

''Tot cel amărât face bine''. Lecţie de viaţă de la un om al străzii - a primit 10 lei să își cumpere mâncare, dar gestul lui a emoţionat mii de oameni
01 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un om al străzii a emoţionat mii de oameni după gestul său. După ce a primit 10 lei de la o femeie şi şi-a cumpărat ceva de mâncare, a ales să dea din puţinul lui şi prietenului său necuvântător.

O femeie din Suceava a zărit un om sărac pe care s-a gândit să îl ajute. I-a dat o bancnotă de 10 lei, însă ce a urmat a impresionat mii de oameni, După ce i-a dat banii, omul nu a stat pe gânduri și a intrat într-un magazin din apropiere. A cumpărat câteva felii de parizer, iar mai apoi a ieșit afară. Dacă vă gândiți că și-a cumpărat mâncare pentru el, ei bine nu a fost așa. A hotărât să hrănescă un patruped care se afla în apropiere. Imediat, femeia s-a dus la omul sărman să îl întrebe de ce a făcut acest gest. 

“Am observat că ai cumpărat de mâncare și ai hrănit cățelul și pisica, ție nu îți este foame?”, a întrebat femeia conform unei postări pe Facebook.

Răspunsul bărbatului a fost unul total neașteptat: „Eu am două mâini și două picioare, voi mai găsi de mâncare, în schimb, amărâții ăștia n-au mâncat nimic astăzi!”, a spus bărbatul, se arată pe pagina de Facebook a asociației Casa lui Patrocle – Animal Rescue, care au aflat de întâmplare chiar de la femeie.

Internauții care au aflat de această poveste l-au recunoscut imediat pe bărbat. Nicu este omul cu pricina, care a avut o viață destul de tristă. Ar locui într-un subsol, unde oamenii îl ajută cu ce pot.

„Nicu nu este om al străzii. Provine de la casa de copii, a stat într-un subsol iar niște oameni cu suflet mare la ajutat și are și el o garsonieră, nu cerșește, nu bea și nu fumează. (…) Supraviețuiește cu ajutorul celor ce se îndură ca din puținul lor săi dea și lui ceva, iar din bucățică lui de pâine dă și unui animăluț abandonat, ca el. Acest om ne dă involuntar o lecție de viață care puțini o înțeleg”, a povestit o femeie, într-un comentariu la postare.

Mii de oameni au apreciat postarea şi au lăsat comentarii în care îl felicită pe Nicu pentru gestul făcut.

"E un baiat cu mult bun simt, o lectie pentru multi dintre noi....însa, el nu cerşeşte niciodata, accepta daca i se da din toată inima, apoi imparte ceea ce are cu necuvântătoarele. O fotografie cât o mie de cuvinte...un suflet bun! Bunătatea apare din suflete neașteptate.....", "Numai un suflet bun poate înțelege un alt suflet flămând....fie el și un animăluț", "Dumnezeu să te binecuvanteze om bun!", " Felicitări Nicu! Numai tu puteai da dovada de empatie și....ne arăți ...din nou...cat de curat și sincer e sufletul tău", "L-am văzut pe acest om într-o seara friguroasă cu ceață, urat tare.. era ghemuit într-un colt de strada cu un cățel și mâncau amândoi aceeași mâncare … Ba chiar pentru cățel era mai multă mâncare decât avea el in mâini .. Așa suflet …", "Tot cel amarat face bine si da si la altii ca el! Respect", sunt doar câteva dintre comentarii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233