dobroge.tv

Live

Mii de pelerini din toată țara au ajuns la Mănăstirea Sfântului Andrei: „Mulți oameni vin și se roagă, bolnavi fiind și pleacă sănătoși”

30 noiembrie 2022
Publicitate

Mii de pelerini din toată țara au ajuns la Mănăstirea Sfântului Andrei din județul Constanța pentru a se ruga în peștera în care apostolul s-ar fi adăpostit în urmă cu 2.000 de ani. Autoritățile au anunțat că prezenți au fost peste 15.000 de credincioși. Mulţi dintre ei au venit aici convinşi de puterile tămăduitoare ale peşterii şi mai ales ale moaştelor sfinte depuse în interior.

La 80 de kilometri de Constanța, în apropierea localității Ion Corvin, se află peștera în care, conform tradiției, s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei. Aici se află primul altar creştin de pe teritoriul nostru iar în apropiere ţâşneşte un izvor despre care se crede că are puteri tămăduitoare.

„Mulți oameni vin și se roagă, bolnavi fiind și pleacă sănătoși. Aceasta este marea binefacere a Sf. Apostol Andrei pentru că și-a lăsat dragostea sa aici întrucât strămoșii noștri l-au primit cu dragoste. De aceea, cu dragoste ne primește aici la peștera sa care i-a fost casa, biserica și locul cel mai drag”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Despre Sfântul Apostol Andrei se ştie că a intrat pentru prima oară în ţară, în zona Dobrogei. Şi-a găsit lăcaş într-o grotă şi a început să propovăduiască cuvântul Domnului. Încă de la primele ore ale dimineţii oamenii s-au aşezat la coadă ca să ajungă la moaştele Sf. Apostol Andrei.

Vremea nu prea a ținut cu miile de oameni care au venit la pelerinaj. Aceștia au fost nevoiți să aștepte în frig câteva ore pentru a ajunge la moaște. Însă, acest lucru nu i-a deranjat deloc.

Reporter: Cât ați stat la rând?

Credincioasă: Cam o oră și ceva.

„Cred că am vreo oră și jumătate de când stăm la rând, dar e plăcut”, spune o credincioasă.

Și-au conţinut apoi drumul către peştera Sf. Andrei, despre care se spune că a servit drept adăpost în drumul lui în această regiune. S-au aşezat la rând, fiecare cu gândurile lui.

„Căldură sufletească”, spune o credincioasă.

„Din Constanța pentru Sf. Apostol Andrei care este apostolul românilor, îl iubesc foarte mult și el ne iubește foarte mult. Dumnezeu este totul”, spune o altă credincioasă.

Peste 15.000 de credincioși din toate colțurile țării au venit la Mănăstirea Sf. Apostol Andrei pentru a se ruga atât pentru ei cât și pentru cei dragi.

„Chiar suntem bucuroși pentru că am ajuns. Pentru prima dată am venit noi. Cu multă mulţumire sufletească, am venit şi mă rog pentru fraţii mei, pentru băiatul meu, pentru sănătate în primul rând. Și în primul rând pentru pace, să avem pace în țară”, spune o credincioasă.

„Foarte bine. Mă simt eliberată, mă simt mai bine, mai vioaie, am venit să ne rugăm pentru familie, pentru copii, pentru toată lumea”, spune o altă credincioasă.

Sfânta Liturghie a fost oficiată, pe lângă Înaltul Prelat, și de mai mulți ierarhi din Grecia, Turcia, Bulgaria și Timișoara. Ceremonia religioasă a fost supravegheată de sute de jandarmi și polițiști. Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a susținut un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233