dobroge.tv

Live

IPS Teodosie: „Astăzi avem sărbătoarea cea mai mare a românilor pentru că noi cinstim pe cel ce ne-a adus credința și ne-a întemeiat Biserica Ortodoxă”

30 noiembrie 2022
Publicitate

Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit pe data de 30 noiembrie. S-a născut în Betsaida Galileia, în nordul Țării Sfinte. Alături de tatăl și de fratele său, a fost pescar. Potrivit tradiției, teologilor și istoricilor, el a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci. Numele său în dacă ar fi însemnat lup. Legendele spun că acest animal l-ar fi vegheat și pe Apostolul Andrei în drumul său prin Dobrogea spre Peștera care i-a fost adăpost.

Astăzi avem sărbătoarea cea mai mare a românilor pentru că noi cinstim pe cel ce ne-a adus credința și ne-a întemeiat Biserica Ortodoxă. Pe la anul 46 a venit aici Apostolul Andrei și a găsit un popor însetat de adevăr și de credință. Peștera de aici a fost prima casă, dar și prima biserică a Sfântului Apostol Andrei. Aici, prin purtarea de grijă, lovind cu toiagul, pentru că locul era sec, a ieșit izvor de apă cu care a creștinat pe strămoșii noștri”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233