dobroge.tv

Live

A început cel mai mare pelerinaj din Dobrogea. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Peştera Sfântului Andrei - peste 250 de jandarmi asigură măsurile de ordine

A început cel mai mare pelerinaj din Dobrogea. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Peştera Sfântului Andrei - peste 250 de jandarmi asigură măsurile de ordine
30 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi are loc cel mai important pelerinaj din Dobrogea, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor.  Peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa asigură măsurile de ordine la mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Pentru desfășurarea în bune condiții a ceremonialului religios, Jandarmeria recomandă pelerinilor să adopte o atitudini răbdătoare și pașnice, adecvată locului în care se desfășoară manifestarea religioasă; să respecte indicațiile jandarmilor și regulile stabilite de organizator; să nu lase bunurile personale nesupravegheate.

„În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în apropiere”, recomandă jandarmii.

Hramul mănăstirii Peștera Sfântului Andrei este momentul când mii de pelerini sosesc din toată țara pentru a se închina în locul despre care se spune că l-a adăpostit pe primul apostol al Mântuitorului.

Slujba religioasă a început în jurul orei 9.00, fiind oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, alături de alți ierarhi din străinătate sau de la noi: Înaltpreasfințitul Iacov, Mitropolit de Mytilene – Grecia, Înaltpreasfințitul Pantelimon, Mitropolit de Maroneia şi Komotini – Grecia, Preasfințitul Demetrios Charbak – Episcop de Safita, Arhiepiscopia de Akkar, Preasfințitul Nikiforos, Episcop de Amorium – Turcia, Preasfințitul Macarie, Episcop Vicar de Ruse – Bulgaria, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În aceeași zi de miercuri, 30 noiembrie, de la ora 17.30, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin” (fostul cinematograf Republica) din Constanța.

Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, localitate aflată pe malul lacului Ghenizaret din Galileea, şi este fratele Sfântului Apostol Petru. Iniţial era ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul, de la care aude că Hristos este Mesia cel aşteptat. Astfel, devine ucenic al lui Iisus Hristos, chemând şi pe fratele său, Simon, care va deveni Apostolul Petru. De aceea este numit Cel dintâi Chemat, scrie adevarul.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233