dobroge.tv

Live

„Cine știe dacă la anul vor termina...”. Lucrările de pe unele bulevarde din Constanța, departe de final, spre disperarea constănțenilor - Autoritățile recunosc că au întâmpinat probleme cu firmele contractate

29 noiembrie 2022
Publicitate

Lucrările de pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, Ferdinand și 1 Mai nu vor fi gata la data stabilită inițial. Mai exact: februarie 2023 și asta pentru că firmele contractate nu se află în grafic. În acest moment pe anumite porțiuni sunt întârzieri și de două luni. Constănțenii sunt deranjați de faptul că totul se mișcă prea încet. Indignate sunt și autoritățile locale. Edilul orașului, Vergil Chițac susține că lucrările se mișcă atât de greu din cauza banilor care au fost alocați acestui proiect și care acum, se pare că, nu mai sunt suficienți.

Mormane de moloz, noroi și multe bucăți de beton. Așa arată în mare parte Bulevardul Lăpușneanu, o parte din bulevardul Ferdinand și bulevardul 1 Mai. Mașinile circulă bară la bară, iar constănțenii au nervii întinși la maximum. Totul se mișcă cu încetinitorul, de parcă Constanța a fost pusă pe pauză, susțin aceștia, iar în anumite zile, pe șantiere nu se zărește niciun muncitor.

„Jalnic. Se circulă greu, vin mașinile greu. Sunt pornite din vară și cine știe dacă la anul vor termina”, spune o constănțeancă.

„Mereu ne împiedicăm de bolovani, foarte greu se mișcă. Nici acum nu prea lucrează nimeni”, spune o tânără.

„Mi se pare că se mișcă destul de greu lucrările. Arată dezastruos și e așa de ceva timp”, spune un tânăr.

„Șanțuri, tot ce se poate în Constanța. De doi ani încoace așa se circulă, foarte greu. Știți cum e: de spart e ușor, de intervenit e mai greu”, spune un constănțean.

De cealaltă parte, sunt și constănțeni care înțeleg situația, însă speră ca lucrurile să se termine cât mai repede.

„Arată ca un șantier și avem răbdare să se remedieze lucrarea”, spune o constănțeancă.

Însă, așa cum zice și zicala „speranța moare ultima”. Autoritățile locale au anunțat că există întârzieri. Mai mult, au recunoscut că au și ceva probleme cu firmele contractate. Noul buget pentru realizarea acestor lucrări este mai mare decât cel pentru care firmele au licitat.

Toată lumea înțelege când tu sapi un șanț sau sapi ceva sau decopertezi și vede că se muncește acolo o săptămână. Îi deranjează pe oameni, dar înțeleg. Dar nu înțeleg să decopertezi și apoi o lună să lași așa, să nu mai intervină nimeni. Asta nu se mai poate înțelege. Aceste devize s-au făcut la prețurile de acum trei ani, le-am dat toate ajustările posibile care au fost conform legii. Proiectele au fost supracontractate cu 15%, pentru că într-adevăr, suntem pe perioadă de criză și prețurile care au fost valabile acum trei ani nu mai sunt valabile acum”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Mai mult, autoritățile susțin că pe aproape toate tronsoanele unde se lucrează, firmele contractate nu au respectat graficul de lucrări.

Întârzieri sunt în momentul de față cu cei care lucrează pe Lăpușneanu, cei de pe centru au vreo două luni întârziere, nu prea mult, iar cei de pe 1 Mai tot două luni întârziere”, a mai declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” ar fi trebuit sa fie gata în luna februarie 2023, însă potrivit municipalității pe bulevardul Lăpușneanu recepția finală va avea loc în perioada 15 mai - 1 iunie 2023. Acesta are o valoare de 91 de milioane de lei, iar contribuția Primăriei este de opt milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233