dobroge.tv

Live

Ansamblul Rupestru de la Murfatlar va fi restaurat

28 noiembrie 2022
Publicitate

Ansamblul Rupestru de la Murfatlar va fi restaurat. Bisericuțele de Cretă vor fi în sfârșit conservate. După 65 de ani de la descoperirea complexului și 50 de la ultima încercare a autorităților de a pune în aplicare un proiect de restaurare a edificiului, acum, proiectul se află în linie dreaptă. Obiectivul vechi de peste 1.000 ani se află într-o stare avansată de degradare, accentuată însăși de fragilitatea deosebită a întregului ansamblu.

De un an de zile am lucrat la protecția lui pentru evitarea altor eroziuni și intemperii. Noi, tot ce ne-a spus domnul arhitect, o colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului și Institutul Național de Arheologie, în așa fel încât noi să nu facem greșelile pe care le-am făcut și ca acest proiect să fie foarte bine amănunțit și foarte bine fundamentat”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Vorbim despre un monument de clasa A, locul lui este acolo unde își doresc mulți dintre iubitorii de arheologie și istorie și nu numai și anume merită să fie restaurat, merită să fie pus în valoare și consolidat. Acest capitol practic a fost posibil datorită unei finanțări europene prin Programul Operațional de Asistență Tehnică. Valoarea lui este de peste 300 de mii de euro, bani pe care îi vom rambursa prin acest Program Operațional de Asistență Tehnică. Următoarea etapă ar fi emiterea autorizației de construire de către Primăria Murfatlar, scrierea unui caiet de sarcini care să ne permită achiziționarea execuției de lucrări”, a declarat Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233