dobroge.tv

Live

NAŢIONAL. Un fost interlop i-a învățat matematică, timp de două zile, pe elevii de la un liceu de renume. Bărbatul este acum bursier la o universitate

NAŢIONAL. Un fost interlop i-a învățat matematică, timp de două zile, pe elevii de la un liceu de renume. Bărbatul este acum bursier la o universitate
25 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un fost interlop din Cluj a ajuns să predea matematică la cel mai bun liceu din Turda. Ovidiu Vancea, zis Balibacea pe vremuri, e acum bursier la matematică în ultimul an, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Pentru practică, s-a înscris la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda. De regulă, la clasă se afla sub permanenta supraveghere a unui profesor. Luna trecută, însă, una dintre profesoare a intrat în concediu medical, iar el i-a ţinut locul. După două zile singur la catedră, unul dintre elevi şi-a dat seama cine este, scrie observatornews.ro.

"Am aflat de la o colegă de matematică faptul că are în asistenţă un student al facultăţii de matematică. Asista la orele ei. Când o colegă de-a noastră s-a îmbolnăvit, nu ştiu să vă spun a cui a fost propunerea de a-l aduce pe acest domn să predea. Pe principiul că ştie matematică pentru că este student şi nu s-a găsit un alt profesor de matematică care să înlocuiască titularul la catedră. N-am ştiut cine este. Cu catalog, cu acces la datele din catalog. În a treia zi, după prima sau a treia oră, părinţii au sunat la conducerea şcolii şi în momentul respectiv domnul a fost retras de la catedră", a spus Dorina Petrovai, profesoară, pentru observatornews.ro.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj a transmis că fostul interlop Ovidiu Vancea, zis și ”Balibacea”, nu este angajat ca profesor de matematică la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, ci predă fără a fi angajat.

”Acesta nu a fost și nu este profesor al Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” din Turda, județul Cluj.Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată”, precizează conducerea ISJ Cluj, potrivit stiridecluj.ro.

ISJ Cluj mai susţine că ”încheierea unui contract de muncă, inclusiv pentru o perioadă determinată, presupune ca solicitantul să facă dovada unui cazier judiciar, să prezinte aviz psihologic și adeverință de la un cabinet de Medicina Muncii, din care să reiasă că este apt să predea în învățământ. Aceste documente nu au fost aduse în atenția conducerii unității, spre analiză, în consecință, nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda și domnul Ovidiu Vancea. În plus, directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv niciun dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică al Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, potrivit punctului de vedere comunicat Inspectoratului Școlar Județean Cluj de către directorul colegiului”.

Ovidiu Vancea a fost cercetat, în 2003, pentru tentativă de omor după un atac cu grenadă la o pizzerie din Turda. A stat în arest 22 de luni dar apoi a fost achitat. A cerut şi a primit despăgubiri pentru timpul petrecut după gratii. În 2012, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ulterior, pedeapsa i-a fost majorată la 10 ani. În prezent, bărbatul are cazierul curat şi are dreptul să îşi efectueze practica în orice şcoală. Însă, atât. Ministerul Educaţiei va trimite luni corpul de control la liceu.

Sursă foto: stiridecluj.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233