dobroge.tv

Live

Statul va deconta câte 15.000 de lei pentru procedura de fertilizare in vitro. Cererile vor putea fi depuse online

Statul va deconta câte 15.000 de lei pentru procedura de fertilizare in vitro. Cererile vor putea fi depuse online
22 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Guvernul va deconta cu 15.000 de lei pe an procedurile de fertilizare in vitro, iar cererile în acest sens vor putea fi depuse online, începând cu data de 5 decembrie, a anunţat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, informează Agerpres.

Statul va deconta în total suma de 15.000 de lei pentru cuplurile infertile, sub formă de vouchere. Un voucher de 5.000 de lei pentru tratament și un voucher de 10.000 de lei pentru procedura de fertilizare in vitro.Vor fi decontate trei proceduri pe an. De altfel, acest program a fost aplicat inițial în București, iar acum este extins la nivel național. Doar anul acesta vor fi 2.500 de beneficiari, iar anul următor 10.000 de beneficiari, potrivit observatornews.ro.

"Le asigur pe toate doamnele care au temeri că se vor sfârşi banii că nu se întâmplă acest lucru şi ne-am luat cu toţii angajament în faţa dumneavoastră să realizăm proiectul pentru întreaga ţară, nu doar pentru Bucureşti, cât a fost acum doi ani",a spus Firea.

De pe data de 5 decembrie vor începe înscrierile de dosar. Acestea se vor putea face online pe adresa natalitatea@mfamilie.gov.ro,iar în termen de 30 de zile dosarul va fi analizat. Acesta va trebui să conțină o cerere, o copie după cartea de identitate, o adeverință eliberată de medicul specialist, dar și o adeverință eliberată de medicul de familie care să ateste calitatea de asigurat. De altfel, în dosar va trebui atașată și o declarație pe propria răspundere că persoanele nu sunt înscries într-un alt program similar la nivel local sau național.

Ministerul Familiei va posta în perioada următoare lista cu toate clinicile acreditate la care se vor putea face aceste proceduri.

Sursă foto: https://maternitateagiulesti.ro/

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233