dobroge.tv

Live

Dozele de vaccin antigripal s-au epuizat în majoritatea cabinetelor medicilor de familie din Constanța

18 noiembrie 2022
Publicitate

Constănțenii care vor să își facă vaccinul antigripal, vor trebui să mai aștepte ori să plătească pentru acesta în farmacii. În majoritatea cabinetelor medicilor de familie dozele s-au epuizat în doar câteva săptămâni și asta pentru că cererea a fost mult mai mare comparativ cu anul trecut. Pandemia, spun doctorii, i-a făcut pe oameni mai precauți în acest an. În acest sens, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța au solicitat Ministerului Sănătății suplimentarea serurilor.

În unele cabinete ale medicilor de familie primul lot din vaccinul antigripal deja s-a epuizat. Doctorii spun că în acest sezon cererea a fost extrem de mare. Comparativ cu anul trecut dorința constănțenilor de a se imuniza împotriva gripei și a virozelor a crescut și datorită pandemiei. În ultimii doi ani, mulți au înțeles cât de important este să respectăm, în primul rând, măsurile de igienă, dar și să ne protejăm sănătatea.

Da, dozele s-au epuizat într-adevăr. Am avut peste 200 de doze, așteptăm o nouă tranșă, pacienții mai întreabă. Să spunem că au fost mai doritori”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

În finalul lunii septembrie peste 55.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcția de Sănătate Publică din Constanța. Acestea au fost distribuite în cabinetele medicilor de familie, iar în doar câteva săptămâni, o mare parte dintre ele au fost deja administrate.

Sunt colegi care au primit mai puține doze față de numărul pe care l-au solicitat. Eu am primit 550 de doze și nu știu dacă mai am 50 de doze de gripal”, a declarat dr. Ștefania Zamfir, medic de familie.

Și cum cererea a fost mare, dozele s-au epuizat imediat. Așa că cei care nu au apucat să-și administreze serul vor trebui să mai aibă răbdare. Unii medicii de familie susțin că au început deja să facă liste de așteptare. Însă, constănțenii care vor să facă vaccinul antigripal mai repede mai au o variantă. Pot merge să-l cumpere de la farmacie. Acesta costă între 40 și 60 de lei.

Nu am făcut pentru că nu a avut doză pentru mine. Vreau să fac, da. Chiar am zis să caut în farmacie să găsesc. Chiar ieri am întrebat la medicul de familie și a zis că n-are”, spune o constănțeancă.

Marți îl fac”, spune un constănțean.

Constănțeancă: Acum urmează, luni.

Reporter: Mergeți repede că mai sunt doar câteva, nu?

Constănțeancă: Da, da, da.

M-a sunat să mă duc să-l fac, cred că mai are nu știu”, spune o constănțeancă.

Din cauza numărului mare de solicitări, Direcția de Sănătate Publică Constanța a solicitat Ministerului Sănătății suplimentarea dozelor.

DSP Constanța a solicitat ministerului Sănătății o suplimentare de 8.000 de doze”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Până în acest moment la nivelul județului nostru Direcția de Sănătate Publică Constanța a distribuit 83.151 de doze de vaccin antigripal, dintre care 79.309 au fost deja administrate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233