dobroge.tv

Live

342 de bebeluși s-au născut prematur anul acesta, la Spitalul Județean Constanța. Cel mai mic cântărea 600 de grame, dar a părăsit spitalul după trei luni, cu peste 3 kilograme

17 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ziua Mondială a Prematurității este marcată în data 17 noiembrie. În acest an, la Spitalul de Urgență Constanța, au fost aduşi pe lume 342 de copilași născuți prematur. Cel mai mic dintre bebeluşii prematuri a cântărit doar 600 de grame.

„Este ziua în care tragem linie şi le urăm micuţilor luptători mulți ani sănătoși, pentru că astăzi este despre ei. Astăzi marcăm Ziua Prematurității. 342 de bebeluşi s-au grăbit să vină pe lume anul acesta. Mai bine de 10% din totalul naşterilor înregistrate în spitalul nostru au fost înainte de termen.

Cel mai devreme s-a născut o fetiţă, la numai 28 de săptămâni de sarcină. A avut doar 600 de grame şi multă poftă de viaţă. Trei luni a fost intens monitorizată de personalul medical din compartimentul Terapie Intensivă Neonatală care i-a devenit, pur și simplu, familie. La sfârşitul lui martie a plecat acasă sănătoasă şi cu peste trei kilograme şi jumătate.

O altă minune s-a născut pe 7 ianuarie, în zi sfântă. Avea 27 de săptămâni petrecute în pântecul mamei şi cântărea 800 de grame. După patru luni trăite la Terapie Intensivă a plecat acasă, lăsând deosebitul pătuţ unui alt bebeluş grăbit să cunoască lumea.

În acest moment, primesc îngrijiri de specialitate 17 bebelusi prematuri, 10 sunt la Terapie Intensivă iar cel mai mic pacient al Spitalului Județean Constanța cântăreste 900 de grame. Este o fetiţă născută la începutul lunii noiembrie.

Şi ei, şi celorlalţi micuţi care au venit mult prea repede pe lume, le urăm din tot sufletul ani mulţi şi sănătoşi!

Întreaga echipă din secţia clinică Neonatologie va fi mereu la datorie, pregătită să îi preia şi să îi îngrijească aşa cum se cuvine pe cei mai mici dintre pacienţi”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.


Sursă foto: pixnio.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233