dobroge.tv

Live

Rectorul Politehnicii București: „Dacă ne interesa să desființăm Universitatea, nu ar fi existat profesori care să facă naveta de la București la Constanța ca să înființeze aceste specializări”

16 noiembrie 2022
Publicitate

Rectorul Universității Politehnice București spune că nu s-a pus niciodată problema desființării Universității Maritime. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului, au existat mai multe momente în care unitatea de învățământ superior din capitală a venit în sprijinul celei din Constanța. Prezent la întâlnirea cu studenții și cadrele didactice, rectorul a fost huiduit la intrarea în sală.

Din punctul meu de vedere, vă dați seama în ce situație penibilă sunt venind aici, în această atmosferă, eu înțelegând cu totul altceva. Dar, revenind. Această universitate așa cum este ea, pe care ați făcut-o dumneavoastră doar cu Universitatea de Marină, domnul rector, la vremea respectivă și doamna rector au venit la Politehnică, acum niște ani de zile și ne-au spus, și colegii dumneavoastră, domnii decani, că nu este suficient pentru o universitate, și anume să rămână doar cu marina. Și atunci, noi la Politehnică, foarte deschiși am ajutat aici în înființarea specializărilor și de electronică și de inginerie, management și așa mai departe, lucruri colaterale, să spunem așa, preocupării majore.

Dacă ne interesa într-o formă sau alta să desființăm Universitatea, niște ani de zile de investiții, domnii decani sunt aici și vă pot confirma sau infirma, nu ar fi existat profesori care să vină să facă naveta de la București la Constanța e adevărat ca să înființeze aceste specializări, nu ar fi fost investiția noastră din toate punctele de vedere, a Politehnicii din București către Politehnica mai mică din Constanța în a o ajuta. Acest lucru, aceste lucruri nu sunt intenții sunt adevăruri. Dumneavoastră, o parte din dumneavoastră, cei mai mulți doriți să fiți marinari, însă statisticile spun că o parte dintre dumneavoastră, vorbesc despre studenți, sunteți astăzi încadrați sau studenți la alte programe de studii dincolo de cele de marină. Aceste programe de studii dincolo de cele care poartă numele de marină să poată fi acceptată pe mare unii dintre noi, aici de față, ne-am zbătut să facem acest lucru în siajul acestei universități vocaționale”, a declarat Mihnea Costoiu, rector Universitatea Politehnica București.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233