dobroge.tv

Live

„Plecați cu vânt din pupă”. Studenții Universității Maritime din Constanța se opun unei posibile desființări. Rectorul Politehnicii din București, huiduit la intrarea în sală. FOTO

„Plecați cu vânt din pupă”. Studenții Universității Maritime din Constanța se opun unei posibile desființări. Rectorul Politehnicii din București, huiduit la intrarea în sală. FOTO
16 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi, 16 noiembrie, studenții Universității Maritime din Constanța s-au întâlnit cu Mihnea Cosmin Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București cu privire la posibila fuziune dintre cele două universități.

CITEȘTE ȘI: Universitatea Maritimă Constanța ar urma să fuzioneze cu Politehnica din București și Universitatea din Pitești: ''O parte mică din autonomia noastră de astăzi se pierde''

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța a lansat ieri un apel la toți studenții pentru a se prezenta în număr cât mai mare: „Vă rugăm să vă prezentați în număr cât mai mare la această întâlnire, în cadrul căreia ar trebui să ne putem satisface toate nedumeririle legate de această posibilă desființare a universității și crearea unei noi universități”.

Astfel că, în sală sunt prezenți studenți care nu vor ca Universitatea să fie desființată. Ei s-au pregătit cu diferite pancarte: „Nu desființării”, „Nu navigăm pe Dâmbovița”, „Plecați cu vânt din pupă”, „Noi nu suntem Ucraina Politehnicii!”, „Noi nu ridicăm ancora”, „Ne lăsăm dirijați doar de vânturi”, „UMC-ul este al nostru”, „Marina nu este afacere personală”.

În momentul în care rectorul Mihnea Costoiu a intrat în sală, studenții l-au huiduit. El a transmis: „Nu se pune problema din punctul nostru de vedere a desființării Universității Maritime”.

Mai mult decât atât, potrivit reporterului Dobrogea TV prezent la fața locului, cei din conducere au vrut să dea afară reprezentanții presei, însă studenții s-au opus.

UPDATE. O discuție aprinsă a avut loc între președintele Senatului din cadrul Universității Maritime din Constanța și Ovidiu Sorin Cupșa, directorul CERONAV. Președintele Senatului a declarat „În momentul în care primești o propunere, ai obligația, cred eu, să informezi pe cei pe care îi influențează această propunere, dacă vor sau dacă nu vor”.

Apoi, el i-a spus lui Cupșa: „Vorbiți prostii. Dânsul este aici pentru că Politehnica din București este inițiatorul proiectului. Eu nu știu nimic mai mult decât am spus. Eu nu am avut nevoie să fiu informat”. Cupșa i-a transmis că este de datoria lui să-și informeze colegii, pe alumni, studenții.

V-am respectat și vă respect. Ați făcut multe pentru Universitatea aceasta, dar în momentul de față ne dați imaginea unui eșec”, a spus Cupșa.

Este posibil ca acest proiect să nu treacă. Dacă studenții vor fi împotriva acestui proiect, nici măcar parcursul până la referendum nu mai continuă”, a transmis președintele Senatului.

Rectorul Universității Politehnice din București a declarta: „Nu am venit la nimeni în casă să spunem: Faceți așa!. Decizia a fost internă”.

Ulterior, s-a decis. Universitatea Maritimă din Constanța nu participă la proiect, potrivit președintelui Senatului.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233