dobroge.tv

Live

Refugiații ucraineni cer autorităților constănțene reintroducerea liniei de autobuz care leagă Mamaia de Constanța: ''Pentru o mamă cu doi copii este foarte complicat să plece undeva''

15 noiembrie 2022
Publicitate

Refugiații ucraineni cer autorităților constănțene reintroducerea liniei de autobuz care leagă Mamaia de Constanța. Concret, este vorba de cetățenii care locuiesc în apartamentele și hotelurile din stațiune. Autobuzul a fost suspendat în extrasezon, iar mamele care merg cu cei mici la grădiniță sau la școală au făcut o petiție, cu speranța că li se va da o soluție. Municipalitatea a luat în calcul solicitarea, care este la acest moment analizată.

Cei mai mulți dintre cetățenii ucraineni care locuiesc în Mamaia depind de autobuzul care mergea până nu demult până în stațiune. Însă, la finalul sezonului estival, autoritățile au oprit circulația în acea zonă. Din această cauză, refugiații au făcut o petiție prin care cer administrației locale o linie de trasnsport până în oraș.

"Este foarte complicat și consider că ar fi binevenit să avem la dispoziție un autobuz local deoarece pentru o mamă cu doi copii este foarte complicat să plece undeva. De exemplu din Mamaia, spre Constanța. Transportul ar ajunge undeva la suma de 10 lei de persoană, ceea ce pentru mine este foarte mult. Banii aceștia i-aș putea folosi pentru altceva, cum ar fi să cumpăr alimente pentru copii", a spus o ucraineancă.

“Reintroducerea unei linii de autobuz local care să deservească practic aceste cartiere este foarte importantă pentru că altfel, acum, în extrasezon costul de transport pentru o familie să vină chiar și la activitățile noastre, nu mai vorbesc despre școală sau medic sau alte servicii din comunitate, devine foarte mare acest cost al transporturilor și devine o problemă”, a declarat Cosmin BÂRZAN, președinte Centrul pentru Resurse Civice Constanța.

Cererea cetățenilor ucraineni a ajuns la Primăria Municipiului Constanța, iar autoritățile iau în calcul posibilitatea reintroducerii liniei de transport Mamaia Nord-Constanța.

“Primăria a fost deja sesizată și de agenții economici care funcționează și în timpul iernii în stațiunea Mamaia, de salariații acestora, și de cetățeni care locuiesc în stațiunea Mamaia care au solicitat ca linia care funcționa astă-vară să devină permanentă. CT BUS și-a verificat posibilitatea de a asigura o funcționalitate permanent a transportului public în stațiunea Mamaia, și noi apreciem că cel târziu săptămâna viitoare o asemenea linie va fi introdusă, până la Caraiman”, a declarat Felicia OVANESIAN, city managerul Constanței.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233