dobroge.tv

Live

Focar de Pestă Porcină Africană în județul Constanța: 15 porci au fost eutanasiați

Focar de Pestă Porcină Africană în județul Constanța: 15 porci au fost eutanasiați
14 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane la nivelul tării, boală virală infecto contagioasă cu implicaţii social economice grave, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța precizează faptul că la acestă dată există un focar activ de pestă porcină africană la nivelul judeţului Constanţa.

În data de 18 octombrie 2022 s-a confirmat prin examene de laborator un focar de pestă porcină africană într-o gospodărie, întregul efectiv de 15 porcine a fost eutanasiat şi ecarisat conform prevederilor legale. Zona este supravegheată din punct de vedere clinic, iar focarul va fi declarat stins la 30 zile de la data apariţiei.

Ţinând cont de faptul că prevenţia reprezintă cea mai importantă cale de a impiedica răspandirea virusului pestei porcine africane, DSVSA Constanţa a înştiinţat periodic primăriile de necesitatea informării populaţiei, distribuind şi materiale informative către acestea. Totodată medicii veterinari oficiali şi medicii de liberă practică se asigură că atât în fermele comerciale sunt aplicate și se respectă măsurile de biosecuritate cât şi în gospodăriile populaţiei”, transmit reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

DSVSA Constanţa a desfăşurat la sfârşitul săptamânii trecute acţiuni de control în zonele cu aglomerari de animale, care au privit atât comerţul cu animale vii cât şi cu produse de origine animală. În perioada următoare vor începe controale împreună cu instituţiile partenere în traficul rutier şi vor fi intensificate verificările în zonele menţionate anterior dar şi în pieţe.

DSVSA Constanţa organizează ca în fiecare an puncte la circumscriptiile medicale sanitar veterinare, unde proprietarii de suine sacrificate pentru consum familial în perioda Sărbătorilor de Iarna în gospodărie, pot efectua examenul trichineloscopic.


Sursă foto: agrointeligenta.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233