CONSTANȚA. Profesor Arșaluis Sarchisian Gurău a primit premiul Uniunii Armenilor din România pe anul 2022. GALERIE FOTO

Sâmbătă, 12 noiembrie, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, a avut loc decernarea premiului Uniunii Armenilor din România pe anul 2022. Distincția este acordată anual celor care, prin munca și implicarea lor, aduc valoare etniei din care fac parte. Acesta a fost primit de profesor Arșaluis Sarchisian Gurău.
La eveniment au participat Excelența sa Ambasadorul Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, președintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, președintele Sucursalei Constanța a Uniunii Armenilor din România, Liviu Merdinian și managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici.
„Acesta este un prilej de mândrie pentru întreaga comunitate armeană a României, o ocazie de recunoaștere a unei personalități de excepție, a unui model uman și profesional al armenilor din România”, transmit reprezentanții Uniunii Armenilor din România.
Arșaluis Sarchisian Gurău s-a născut la 15 decembrie 1941, în Constanța. În toți anii de studiu a avut rezultate deosebite. A urmat clasele primare la Școala Armeană, gimnaziul la Școala Elementară de Fete și Liceul „Mihai Eminescu” (astăzi Colegiul Național „Mihai Eminescu”). Și-a continuat apoi studiile la Institutul Pedagogic din Constanța, Facultatea de Filologie și la Facultatea de limba si literatura română din cadrul Universității București.
Cunoscătoare și admiratoare a culturii armene și române deopotrivă, a excelat în toate pozițiile pe care parcursul profesional i le-a scos în cale, atât la școala generală la care a fost repartizată după absolvire, cât și la Liceul Pedagogic unde, în urma unui concurs a ocupat primul loc și unde a devenit din oficiu profesor metodist. În același timp, a fost numită de către Inspectoratul Școlar Județean lector la cursurile de perfecționare ale profesorilor de limbă română din Ungaria.
Totodată, a desfășurat o bogată activitate socială și culturală, atât în școală, cât și în afara ei. Ca membră a Societății de Științe Filologice a participat la simpozioane și sesiuni științifice cu comunicări și referate care, actualizate, au fost publicate ulterior în diverse reviste sau în cărți personale.
În februarie 1990, doamna profesor Gurău a fost printre membrii fondatori ai filialei din Constanța a Uniunii Armenilor din România, făcând parte din Comitetul director. În această calitate a desfășurat o lungă și fecundă activitate în cadrul uniunii.
„Considerăm că întreaga activitate a acestui strălucit reprezentant al comunității armene exprimă seriozitatea şi profunzimea sa științifică, precum şi o mare corectitudine îmbinată cu o neobișnuită putere de muncă. O asigurăm de întreaga noastră admirație și gratitudine”, transmit reprezentanții Uniunii Armenilor din România.
Sursă foto: Dobrogea TV
Galerie Foto
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

