dobroge.tv

Live

GSP Neptun, operațiune de amploare în Portul Constanţa după un accident naval produs în Dana 65

10 noiembrie 2022
Publicitate

Lucrări de amploare în Portul Constanța. În urma unui accident naval produs în Dana 65, în urmă cu o lună, a fost distrus un pod rulant. Macaraua GSP Neptun a fost adusă pentru a degaja zona. Concret, mastodontul taie în bucăți componentele podului pentru a îl putea demonta mai ușor. Misiunea este una complicată, cea mai grea piesă pe care trebuie să o ridice are aproximativ 400 de tone.

Au loc lucrări de amploare realizate de macaraua GSP Neptun în Portul Constanța, în aceste zile. În urma unui accident naval petrecut luna trecută, unul dintre podurile rulante din zona Danei 65 a fost avariat. Acum, macaraua GSP Neptun urmează să dezafecteze podul pentru a elimina un potențial pericol.

Lucrările au început pe data de 8 noiembrie și, potrivit reprezentanților GSP, acestea vor mai dura încă trei zile.

“Noi am fost angajați să ajutăm la demontarea practic a podului și transportarea lui într-o altă locație față de cea existentă în momentul de față. Demontarea se va face prin tăiere în componente și mutare de la locul faptei”, a declarat Marius Petculescu, superintendent macara GSP Neptun.

Misiunea pe care o au cei care operează macaraua, și nu numai, nu este deloc una ușoară.

“Normal că este o operațiune complicată fiind vorba de operațiuni de heavy lifting. Piesa cea mai mare de ridicat va avea circa 400 de tone. Pe lângă faptul că este foarte grea vorbim de gabarite foarte mari. Deci piesa este mare dimensional și din acest motiv se lucrează cu atenție”, a precizat Marius Petculescu, superintendent macara GSP Neptun.

Macaraua GSP Neptun are o greutate de 1.800 de tone și poate efectua ridicări la o înățime de 76 de metri, cu o viteză de 1,8 metri/minut, la încărcare. Colosul românesc a participat la mai multe misiuni de-a lungul timpului. Una dintre ele a avut loc în anul 2019, atunci când a realizat ranfluarea navei Queen Hind.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233