dobroge.tv

Live

Împrumut de trei miliarde de dolari din partea SUA pentru construirea a două noi reactoare la Centrala Nucleară de la Cernavodă

09 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a primit miercuri de la președintele băncii americane US Exim Bank scrisorile de intenție pentru două împrumuturi, de 50 milioane de dolari și 3 miliarde de dolari, pentru construirea a două noi unități ale Centralei Nucleare de la Cernavodă, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. La ceremonia desfășurată în Egipt vor participa președintele Klaus Iohannis și Reprezentantul Special al Președintelui Statelor Unite ale Americii pentru Climă, John Kerry, scrie g4media.ro.

La Cernavodă funcționează acum două unități de producție a energiei electrice, iar România vrea să construiască încă două, pentru a-și crește gradul de independență energetică.

Ceremonia are loc miercuri la ora 10 la Sharm El-Sheikh (Egipt), unde se desfășoară un summit al ONU pentru schimbări climatice.

Înmânarea celor două scrisori de intenție privind împrumuturile din partea US Exim Bank pentru Unitățile 3 și 4 ale Centralei nucleare de la Cernavodă are loc în marja celei de-a 27-a Conferințe a Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27).

Documentele au fost înmânate de către Președintele US Exim Bank, Reta Jo Lewis, Ministrului român al energiei, Virgil Popescu. Cele două scrisori de intenție din partea US Exim Bank vizează un prim împrumut de circa 50 milioane USD, care va sprijini derularea Fazei a doua, de lucrări preliminare, a proiectului Unităților 3 și 4 și un împrumut ulterior, de 3 miliarde USD, care să sprijine Faza a treia, de construcție efectivă a proiectului.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că cele două noi reactoare de la Cernavodă vor fi construite până în 2030. El a spus că faza lucrărilor preliminare, finanțată cu împrumutul SUA de 50 de milioane de dolari, va fi încheiată până în 2025, iar faza de construcție efectivă a proiectului celor două reactoare, finanțată cu un împrumut SUA de 3 miliarde de dolari, va fi încheiată până în 2030.


romania.europalibera.org

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233