dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Mărturia femeii al cărei soț a aşteptat ore în şir în Urgenţe deşi suferise un accident vascular cerebral: ''Nu l-a băgat nimeni în seamă''. Spitalul Judeţean: ''Pacienții sunt preluați în funcție de gravitatea afecțiunii''

08 noiembrie 2022
Publicitate

O femeie din Constanța al cărei soț a suferit un accident vascular cerebral îi acuză pe medicii din Spitalul Judeţean că i-au lăsat bărbatul să aștepte cinci ore pe o targă fără să îi facă nici un tratament. Soţia şi fiica acestuia spun că a fost lăsat în Unitatea de Primiri Urgențe de ambulanță, apoi l-a văzut doar doctorul de gardă pentru că medicul neurolog nu şi-a făcut apariţia. De cealaltă parte, conducerea unității medicale susține că pacientul a fost monitorizat permanent și a primit tratament simptomatic.

Dus cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Constanța, bărbatul care suferise accident vascular cerebral a fost plasat în Zona Galbenă, deşi spune familia, era în stare critică. Soţia şi fiica lui au venit într-un suflet la spital.

„A fost găsit un pacient care prezenta simptomatologie neurologică. A fost evaluat de către colegii noștri, i s-a administrat o perfuzie şi-a fost transportat la Spitalul Judeţean”, a declarat dr. Claudia TATARICI, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

"Soţul, pe la 1 şi jumătate a făcut accident vascular, era cu ginerele-n casa la apartamentul lor, am chemat salvarea. Nu i-au făcut nimic. A rămas cu perfuziile din ambulanță, are AVC, situația i s-a agravat cumplit”, a spus Florentina Alin, soţia pacientului.

Calvarul a început după intrarea în urgență. Deşi bărbatul era cuoscut cu afecţiuni cardiace şi fusese diagnosticat cu AVC, a fost plasat la un monitor cardiac şi lăsat pe patul de spital.

„Sunt aproximativ trei ore și nu a venit neurologul. Am încercat să vorbesc cu domnişoara medic de gardă care era, aşteaptă rezultatul de la CT. Am stat 3 ore şi ceva. Ok! Ți-a venit rezultatul de la CT. Acum, doamnă ce facem? Care este situația? Spuneți-mi și mie! Doamnă, vă rog frumos, însoțitorii afară, nu aveți voie”, a mai spus soţia pacientului.

„Aici stă de cel puţin cinci ore şi nu l-a băgat nimeni în seamă. Este din ce în ce mai rău”, a spus Daniela Măgureanu, fiica pacientului.

Aproape de miezul nopţii, starea bărbatului s-a înrăutățit, cel puțin asta au susținut soția și fiica acestuia. Sfâşiate de durere, cele două i-au acuzat pe medici că viața bărbatului nu e considerată o prioritate în spital.

„I se-nvârtesc ochii, mâinile, picioarele nu şi le poate controla, nimeni nu-i face nimic . Este i-nad-misibil! Soțul la ora actuală, față de cum l-am adus, arată ca un robot”, a mai spus soţia pacientului.

„Înainte să intre era bine, vorbea, începuse să se simtă mai bine. Acuma nu mai este bine deloc. De-loc! Nu ne cunoaşte, nu poate să se uite la noi. Sunt gesturi şi mişcări pe care nu şi le mai poate controla”, a precizat Daniela Măgureanu, fiica pacientului.

Conducerea spitalului a anunțat seara trecută că s-a interesat de cazul de la UPU şi că lucrurile sunt pe cale de rezolvare.

„În prezent pacientul este internat pentru investigații suplimentare, are stare generală bună, este conștient și colaborant, fără deficite motorii. Precizăm faptul că medicul urgentist care era de gardă este și medic rezident neurolog. Familia a avut și are în permanență acces la informații privind starea pacientului. A fost medic neurolog de gardă. Este asigurată garda la neurologie, medicul neurolog a fost solicitat în urgență, a venit, a consultat pacientul. Odată ce a sosit rezultatul investigației CT, medicul neurolog a venit, a văzut despre ce este vorba, a stabilit internarea pacientului, pacientul a primit tratament în urgență, a fost monitorizat de către personalul medical de specialitate. Ulterior, după ce au venit toate rezultatele investigațiilor, a fost internat. Pacienții sunt preluați în funcție de gravitatea afecțiunii și nu de ordinea sosirii. În cursul zilei de ieri, în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța au fost preluați aproape 350 de pacienți, 156 dintre aceștia fiind preluați în intervalul orar 12.00-20.00”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Nu este prima dată când pacienţii şi aparţinătorii se plâng de timpii de aşteptare la unităţile de primiri urgenţe din Constanța. Conducerea unității medicale a precizat că va face verificări amănunțite pentru a afla dacă cele reclamate de soția bărbatului se confirmă iar în cazul în care se vor constata inadvertențe, se vor dispune și măsuri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233