dobroge.tv

Live

Ⓟ „Ora de Carieră”, prezentată de Rompetrol copiilor din Năvodari

Ⓟ „Ora de Carieră”, prezentată de Rompetrol copiilor din Năvodari
03 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

„Ora de Carieră”, un program oferit elevilor de Rompetrol, în colaborare cu Fundația Leaders, a ajuns în Năvodari. În acest final de săptămână, elevii de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” au luat parte la sesiuni de orientare vocațională, prin care pot descoperi industria de petrol și gaze.

Susținem dezvoltarea viitorilor ingineri chimiști, încă din băncile școlii. Prin workshop-ul Biblioteca Vie, elevii au posibilitatea să descopere domeniul, cu ajutorul colegilor noștri. Viitorii specialiști au nevoie de suport și de o bună înțelegere a industriei, la dezvoltarea căreia își vor aduce contribuția”, se arată în mesajul transmis de KMG International (Rompetrol), prin intermediul rețelelor sociale.

Sesiunile începute ieri se desfășoară cu participarea unui număr de 22 de elevi de clasa a X-a care urmează profilul de Chimie Industrială al liceului din Năvodari. Încă din prima sesiune, elevii au purtat discuții cu trainerii despre cum funcționează mecanismul de alegere a unei cariere sau cum își pot descoperi setul de valori personale, aplicabile profesional.

De asemenea, programul mai presupune un workshop cu patru specialiști din cadrul companiilor KMG International, care vor discuta direct cu elevii. Astfel, tinerii află, direct de la oameni cu experiență, elemente importante care conturează industria.

Acțiunile de acest gen fac parte din conceptele de formare dezvoltate de Rompetrol, cel mai cunoscut fiind programul de internship, care anul acesta a adunat circa 80 de studenți dornici să urmeze o carieră în industria energetică.

De-a lungul timpului, programul fiind inițiat în 2001, peste 1.600 de tineri au fost instruiți de mentorii din cadrul companiilor membre ale Grupului KMG International, sute dintre aceștia fiind astăzi angajați în partea de rafinare, petrochimie, logistică, laboratoare, utilități, etc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233