dobroge.tv

Live

„Nu avem condiții. Stai în ploaie, stai în frig”. Unii instructori auto din Constanța sunt nemulțumiți de parcarea de unde pleacă viitorii șoferi pentru a susține proba practică

31 octombrie 2022
Publicitate

„Condiții inumane” în parcarea de unde pleacă viitorii șoferi pentru a susține proba practică. Este părerea celor mai mulți instructori auto. Mai grav este că atunci când vine vorba de amenajarea zonei, „mingea” este pasată de la unul la altul. Instructorii spun că au trimis mai multe solicitări către primărie să vină să le facă un adăpost, pe când reprezentanții municipalității susțin că nu primit niciun document în acest sens. Așa că, până când se va găsi o soluție, cursanții, dar și examinatorii vor fi nevoiți să-și aștepte rândul la examenul auto, în vânt, soare, frig, ninsoare sau ploaie.

Uitați-vă unde stăm în poligonul ăsta. Poligon.. e o parcare. O banală parcare. Nu ai o cabină. Iarna te plouă, domnii instructori stau în ploaie cu fișele acelea. Când intră elevul să plece la examen tremură. Domnul examinator întreabă: De ce tremuri? Tremuri de emoție? Nu, tremur de frig. Păi hai să ne încălzim puțin și tot așa. Deci nu avem condiții”, a declarat George Banciu, instructor auto.

La umbra copacilor de pe margine. Așa își așteaptă rândul cei care dau traseul. Au avut noroc, pentru că zilele acestea vremea a fost bună, cu temperaturi ridicate. Însă, atunci când plouă sau ninge, cei care susțin examenul auto, dar și examinatorii și instructorii auto sunt nevoiți să stea sub cerul liber sau să se înghesuie sub pomii care îi mai protejează un pic de averse.

Vă dați seama, stai în ploaie, în frig. Îl ții pe ală în frig, tremură de înnebunește și după se urcă în mașină să dea examenul. Ce să mai dai examen înghețat bocnă, ce să mai dai examen? Vă dați seama.. sunt condiții.. ceva uman, pe bune? E ceva uman în secolul ăsta. Șeful am înțeles că a făcut solicitări dar cred că nu au avut rezultat, nu?”, a declarat Marian Stoenescu, instructor auto.

De-a lungul timpului, toți cei care ajung în parcarea din zona Pescărie, au căutat diverse soluții pentru a se feri de vremea de afară. Și asta pentru că, în acea zonă nu există niciun adăpost sau măcar un spațiu unde cei care urmează să susțină proba practică să poată aștepta. Instructorii auto susțin că cel mai greu este pentru cursanții care trebuie să îndure frigul, iar apoi sunt nevoiți să se urce la volanul mașinii pentru a da examenul.

Să se creeze condiții pentru oameni să aștepte, de așteptare și plus pentru examinator că plouă și el se chinuie să țină umbrela, să-și citească programatorul, să strige. E greu pentru toată lumea. Sunt stațiile peco pe aici, mai fugim, de mai refugiem, cam atât. Dar în rest..”, a declarat Gheorghe Răcăreanu, instructor auto.

„Să fie ceva mai acoperit pentru zilele astea care nu sunt favorabile. Dar nu suntem noi în măsură să facem treaba asta. Aici depinde de Primărie”, a declarat Nicu Raicu, instructor auto.

Și unii constănțenii sunt de părere că ar trebuie să fie amenajat un adăpost.

„Având în vedere că am prieteni care mai trebuie să dea de permis, ar fi o idee foarte bună. E deranjant, vă dați seama și chiar și pe căldură, un loc cu umbră.. na, e enervant”, spune un tânăr.

„Ar fi de folos”, spune un constănțean.

„Ar fi foarte bun un spațiu amenajat ca să stăm la umbră și să nu ne plouă”, spune un alt constănțean.

Se pare că, instructorii auto au trimis către Primăria Constanța mai multe solicitări prin care cereau amenajarea unui adăpost. Însă, n-au primit niciun răspuns. Și asta pentru că, potrivit municipalității, nu au primit niciun document în acest sens.

La nivelul Primăriei Constanța, nu s-au primit solicitări pentru amenajarea unui adăpost în parcarea de pe Bulevardul Mamaia, zona Pescărie. Este o parcare publică și nu se pot realiza astfel de amenajări urbane”, au susținut reprezentanții Primăriei Constanța.

Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acea parcare. Instructorii auto susțin că vor face tot ce este posibil pentru ca acolo să se poată construi un adăpost. Însă, atunci nu le rămâne decât un singur lucru de făcut: să-și găsească singuri un loc unde să nu-i plouă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233