dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni încă nu și-au primit bursele

31 octombrie 2022
Publicitate

Elevii constănțeni încă nu și-au primit bursele. Banii ar fi trebui să intre pe data de 15 însă până acum, aceștia nu au primit niciun leu. De vină ar fi traseul, care, susține președintele Consiliului Județean al Elevilor, este prea complicat. Și asta pentru că banii trec pe la prea multe instituții. Așa că au făcut o solicitare prin care cer ca sumele respective să fie preluate de către Ministerul Educației și să nu mai fie gestionați de Ministerul Finanțelor.

Banii pentru burse ar trebui să ajungă la beneficiarii lor în fiecare lună pe data de 15, cel târziu. Totuși, acum ne aflăm la finalul lunii octombrie, iar elevii încă nu și-au primit bursele. În noul proiect de Lege a Educației, se prevede faptul că ar trebui ca banii să treacă acum numai prin trei instituții pentru a ajunge către elevi, fapt ce ar scruta, evident, circuitul și ar face mult mai ușor ca banii să ajungă la timp. De asemenea, Consiliul Național al Elevilor a propus în repetate rânduri ca banii respectivi să fie preluați de către Ministerul Educației, să nu mai fie gestionați de Ministerul Finanțelor.

La nivelul Constanței, în municipiu avem cuantumuri mai mari de burse decât restul elevilor din țară, pentru că printr-o hotărâre a Consiliului Local, bursele de studiu, bursele sociale și cele de performanță au fost suplimentate cu bani de la bugetul local. Atunci, dacă ar fi să privim puțin cât anume subvenționează statul și cât anume oferă municipiul Constanța în plus, putem observa că sumele sunt foarte mici acordate din bugetul propriu, undeva la 50 de lei pentru bursele sociale și 500 de lei în plus pentru bursele de performanță care însă sunt foarte puține. Așa că, o creștere în buget a burselor constănțene ar fi binevenită și posibilă”, a declarat Olivia Golub, președintele Consiliului Județean al Elevilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233