dobroge.tv

Live

Consilierii Locali au votat: bursele elevilor constănțeni rămân neschimbate

31 octombrie 2022
Publicitate

Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța au solicitat astăzi în cadrul ședinței de Consiliu Local mărirea burselor. Aceștia au susținut că ele au rămas neschimbate, în ciuda creșterii inflației. Elevii au cerut ca măcar bursa socială să crească. Și unii consilieri au venit cu un amendament și au propus ca această bursă să se mărească la 500 de lei pe lună. Însă, amendamentul nu a trecut, în schimb proiectul inițial, da. Concret, elevii vor fi primii 1.000 de lei pentru bursa de performanță, 200 de lei pentru cea de merit și câte 250 de lei pentru studiu și ajutor social.

„Aceste cuantumuri care sunt propuse acest HCL sunt exact aceleași cuantumuri care au fost aprobate și în anul școlar 2020-2021. Considerăm că este mai multe decât necesară, în special având în vedere creșterea ratei inflației, mărirea burselor. 300 de lei pe lună pentru bursa de merit, 350 de lei pe lună pentru bursa de studiu și 500 de lei pe lună pentru bursa de ajutor social”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

„Ne aflăm într-un context total diferit de acum trei ani de zile și considerăm oportun și necesar ca aceste cuantumuri să crească. Ceea ce este important este că bursa pentru persoanele care se află în familii defavorizate trebuie să crească și anume, un plus de 250 de lei față de ce este astăzi, în prezent, cred că nu ar fi o alocare atât de mare pentru Bugetul Local. Sunt bani foarte mulți pe care putem să-i folosim și să-i îndreptăm către acești elevi”, a declarat Costin Răsăuțeanu, consilier local PSD.

„19 abțineri și opt voturi pentru, amendamentul nu a trecut. Propun spre aprobare Proiectul de Hotărâre nr. 604, punctul nr. 8 de pe Ordinea de zi. Cu 18 voturi pentru, un vot împotrivă și opt abțineri, proiectul de fost aprobat”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233