dobroge.tv

Live

''Ziua Marelui NU'', sărbătorită și la Constanţa de către membrii comunității elene

28 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

"Ziua Marelui NU" a fost sărbătorită și la malul mării de membrii comunității elene. Aceștia au participat la o slujbă de pomenire a eroilor care a avut loc la Biserica Greacă din oraș. Ziua marchează sacrificiul care a conservat libertatea, mândira și independența elenismului. Prezent la eveniment a fost și Theodoros Skandalidis, noul consul onorific al Republicii Elene la Constanța.

"28 octombrie este o zi, putem să-i spunem, doliu. Începând din acea zi au murit foarte mulți greci în acest război, sincer, nelegitim, ilegitim, nemeritat și așa mai departe. Totul s-a întâmplat poate din cauza premierului Metaxas care a spus acel NU lui Mussolini când i-a spus că vrea să treacă prin Grecia pentru a cuceri celelalte țări și așa mai departe. Omul a spus NU și NU a rămas. Asta este conștiința poporului grec, să spună ceea ce crede indiferent de repercursiuni", a spus Anton Traian ANTONIADIS, președintele comunității elene Elpis Constanța.

"Tinerele generații trebuie să știe că democrația, în primul rând, pentru că acest lucru ar trebui să fie pe primul loc. Să înțeleagă că nu orice dictator sau oligarh are loc în zilele noastre. Generațiile de acum nu pot fi forțate să facă ceva. Cu toții au ideile lor și spiritul lor. Spiritul lor este tot timpul deschis și sunt mult mai rezistenți la dictatori și fascism", a spus Theodoros Skandalidis, consul onorific al Republicii Elene la Constanța.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233