dobroge.tv

Live

''Ați fost oamenii potriviți, la locul potrivit!''. Denis, un copil de trei ani şi jumătate, a fost salvat de paramedicii SMURD - micuţul a leşinat în maşina părinţilor

''Ați fost oamenii potriviți, la locul potrivit!''. Denis, un copil de trei ani şi jumătate, a fost salvat de paramedicii SMURD - micuţul a leşinat în maşina părinţilor
27 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un copil de trei ani şi jumătate, care a leşinat în maşina părinţilor, a fost salvat de un echipaj SMURD care transfera un pacient de la un spital la altul. Micuţul se afla în vizită în Botoşani, împreună cu părinţii, iar la un moment dat a leşinat în maşină. Părinţii, disperaţi că nu ştiau unde este spitalul, au oprit o ambulanţă SMURD. Echipajul, care transfera un pacient de la un spital la altul, a preluat copilul şi pe mama acestuia, şi l-au dus la cea mai apropiată unitate de Pediatrie. Copilul şi-a revenit, dar a rămas sub supravegherea medicilor.

Întreaga intervenţie a echipajului SMURD din Botoşani a fost relatată de IGSU pe pagina de Facebook.

"- Nicule, oprește! Oprește!”

În fața ambulanței SMURD, o mașină a oprit brusc. Un bărbat a țâșnit în fața echipajului de salvatori, agitându-și mâinile. Înspăimântat, acesta spunea încontinuu „- Copilul! Copilul”, în timp ce arăta disperat spre mașina din care a coborât.

Într-o fracțiune de secundă, paramedicii SMURD au ajuns lângă autoturism.

„- Ajutați-mă, vă rog! Băiatul nostru este inconștient! Nu suntem din Botoșani și nu știm unde este spitalul!” - a strigat mama, în timp ce își strângea copilul în brațe.

Nu au avut timp să îi întrebe ce s-a întâmplat mai exact. Aveau în față un băiețel, în jur de 4 ani, care nu reacționa, dar avea puls.

„- Eu iau copilul! Ciprian, tu ajut-o pe mamă să urce în ambulanță! Dumneavoastră veniți cu mașina după noi! Vă rog să vă linștiți! Ajungem imediat la spital…”

În ambulanța SMURD, în drum spre Secția de Pediatrie, paramedicii au făcut ceea ce știu ei mai bine, să acorde primul ajutor. Când au intrat pe poarta spitalului, băiatul a deschis ochii.

„- El este Denis, are 3 ani și 5 luni. Părinții spun că a leșinat în mașină.” - au spus paramedicii cadrelor medicale de la UPU - Pediatrie, în timp ce îl așezau pe un pat.

Mai puțin de cinci minute a durat până când copilul a ajuns în brațele medicilor. Cinci minute în care părinții lui au trecut de la disperare, la speranță…

Ciprian, Niculai și Iosif se deplasau la Spitalului Mavromati Botoșani pentru a transfera un pacient de la o secție, la alta, când au fost opriți de tatăl copilului.

Ca întotdeauna, ei spun că și-au făcut doar datoria.

Lui Denis i-a revenit cheful de joacă, iar analizele au ieșit bune. Pentru siguranță, micuțul va rămâne sub supravegherea medicilor.

Felicitări, dragi colegi! Ați fost oamenii potriviți, la locul potrivit!"

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233